Skvěle! Táborské mužstvo ze sebe dokázalo setřást těžkou deku v podobě porážky 1:8 na ledě Havlíčkova Brodu Třetí dějství druholigové čtvrtfinálové série zvládlo v pondělí ve velkém stylu a k postupu mezi nejlepší čtyřku soutěže má v současnosti o důležitý krok blíž než soupeř.

HC TÁBOR - BK HAVL. BROD
6:3 (3:0, 1:0, 2:3) 

Branky: 2. Polodna (Havran, Boháč), 10. Kellner (Matušík, Klíma), 15. Seidl (Matušík), 34. Hlaveš (Boháč), 46. Heršálek (Kellner), 58. Matušík (Kellner) - 43. Endál (Třetina), 49. Přidal (Lacina), 69. Vlasov. Rozhodčí: Sýkora - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 16:14 - navíc Klíma (Tábor) a Třetina (H. Brod) 10 minut OT. Využití: 3:0. Oslabení: 1:0. Diváků: 2471.

Sestavy - HC Tábor: Klestil (D. Novák) - Liška, Havran, Klíma, Kolomý, Heršálek, Dvořák, Hlaveš - Vaniš, Boháč, Polodna - Kellner, Matušík, Seidl - Blažek, Zayml, Březina. BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) - Kořínek, Lacina, Duben, Vala, Loginovskij, Kolda - Přidal, Třetina, Endál, Kuchta, Kozlík, Beneš, Kondratěv, Vlasov, Chlubna, Hlídek, Cejpek, Ludvík.

 Parádní návštěvu na táborském stadionu (oficiálně 2471 diváků) dostal do varu už zahajovací dvacetiminutovka. Domácí celek v ní soupeře zatlačil do hluboké defenzívy a na konci si odnášel do šaten tříbrankový náskok, který navíc mohl být ještě výraznější. Úspěšnými střelci byli Polodna, Kellner a Seidl.

 Podobný začátek mělo i prostřední dějství. Hokej však brzy ustoupil obrovskému množství vyloučení na obou stranách a úzkostlivý metr rozhodčího pochopitelně plynulé a kvalitní hře nepřál. Táborský tým přesto dokázal přidat na své vedení důležitou čtvrtou pojistku, když se po návratu z trestné lavice prosadil obránce Hlaveš – 4:0.

 Nejbohatší na góly byla nakonec poslední třetina. Hostům z Kotliny už po necelých třech minutách zablikalo maličké světýlko na konci tunelu, to když jejich útočný lídr Endál snížil na 4:1, jen o chvíli později ho však zhasla vydařená přesilovková střela Heršálka – 5:1. Stejná situace se opakovala i v příštích minutách; na snižující branku Přidala zareagoval Matušík střelou do opuštěné klece v době, kdy hosté zkoušeli vylepšenou power play. Čtyřiadvacet vteřin před koncem ještě využil domácí hrubky ruský forvard ve službách Havlíčkova Brodu Vlasov, na osudu střetnutí už ale nic změnit nemohl.

Ve středu v 18 hodin se série přestěhuje do Havlíčkova Brodu. Pokud Táborští dokážou poprvé v sezoně Kotlinu dobýt, postupují. V opačném případě je čeká v pátek rozhodující páté střetnutí na domácím ledě.