Českobudějovický tým sídlí v aktuální tabulce skupiny Střed na 6. příčce s poměrně výraznou desetibodovou ztrátou na své nejbližší horní sousedy, ale na druhé straně ale hájí bezpečný odstup od předposledního Písku.

Jisté je, že aktuální stav bodového konta servismanů rozhodně neodpovídá potenciálu jeho kádru, který vzbuzuje u soupeřů respekt. Nepřehlédnutelnou postavou je především velezkušený hrající asistent trenéra Tomáš Vak, jednačtyřicetiletý útočník s více než šesti stovkami extraligových startů na kontě. Mimořádně údernou formaci s ním tvoří vysoce produktivní Roman Šulčík a ostřílený bojovník Jakub Marek. Střelecká koruna ale prozatím náleží Miroslavu Tejkovi, jenž zaznamenal 11 branek.V brance David Servisu září říjnový novic Martina Hausera, který svými výkony dokazuje, že jeho parádní minulá sezona v barvách Písku nebyla náhodná. A když k výše jmenovaným připojíme například extraligou ošlehaného matadora Vladimíra Sičáka, mimořádně talentované defenzivní pomocníky z Motoru Ivana Lytvynova a Václava Svacha i zkušené forvardy Štěpána Hřebejka s Jiřím Ferebauerem, je jasné, že před sebou mají budoucí soupeři David Servisu pořádně těžkou šichtu.

Před třetím sezónním střetnutím mají oba středeční soupeři srovnané účty. Na začátku října slavili táborští hráči v Pouzar centru cenné vítězství 4:1, o necelý měsíc později ale Českobudějovičtí zaplatili v Táboře stejnou mincí a po výsledku 1:4 zněl vítězný pokřik z jejich kabiny.

Kohouti v sobotu na dvoře píseckých Králů bujaře oslavili drtivé vítězství 9:2, už v pondělí ale nasměrovali své úsilí ke středeční bitvě na budějovickém bojišti. V jejich sestavě se žádná výrazná změna očekávat nedá. Proti svým někdejším spoluhráčům pochopitelně nemůže vyrukovat dlouhodobě zraněný útočník Jan Trummer. Táborští trenéři nemají k dispozici ani Marcela Dvořáka, jenž doléčuje zranění z posledního domácího střetnutí proti Klatovům.