Domácí celek okupuje v tabulce skupiny Střed až 8. příčku, přesto na sebe v posledních týdnech poutá obrovskou pozornost. Parta kolem trenérů Kupky a Fedura našla brzy po vstupu do nového roku fantastickou formu a stala se postrachem všech soupeřů. Ze sedmi novoročních střetnutí vytěžili Servismani skvělých 14 bodů.

Neuspěli sice v Klatovech (2:5) a v Kolíně (2:7), ale na druhé straně srazili do kolen aktuální obyvatele nejvyšší příček tabulky.

Ve Žďáru zvítězili 4:3 po nájezdech, vedoucí Havlíčkův Brod doma rozdrtili 6:1 a v zatím posledním domácím duelu přehráli Žihadla z Moravských Budějovic 5:2. K těmto úspěchům přidal českobudějovický soubor ještě jasnou výhru nad Pískem (8:2) a v zatím posledním utkání si přivezl tři body z Nymburka (3:2).

Nejenže tak nyní hráči David Servisu poskočili do elitní osmičky před Pelhřimov, ale dokonce mají reálné šance stíhat výše postavené soupeře z Nymburka a Klatov.

Z utkání HC Tábor - HC Moravské Budějovice 2005 (1:2).
Hodně dřiny, a na konci smutek... Táborští hokejisté ztratili důležitý duel

Hokejisté z Českých Budějovic jako by si s táborským rivalem na sklonku roku vyměnili formu. Hostující Kohouti prožívají těžké období, kdy během devíti střetnutí zaznamenali jedinou výhru, a to v domácím utkání s posledním Pískem. Smolně pro ně skončilo i sobotní důležité střetnutí s Moravskými Budějovicemi, které navzdory zlepšené hře ztratili v samém závěru (1:2). Do posledních pěti zápasů základní části půjdou až z 5. příčky a čeká je tvrdý boj o návrat mezi elitní čtyři celky.

Do středečního zápasu půjde táborský tým v mírně pozměněné sestavě, ale s totožným cílem: zabojovat o nesmírně potřebné body do tabulky.

Ve třech dosavadních vzájemných zápasech této sezony byli jeho hráči úspěšní, ale jednoduché to s rivalem od Vltavy neměli. Na domácím ledě uhráli výhry 4:3 a 4:1 až po velkém boji, v Pouzar centru rozhodli svém o vítězství v nájezdech.