Jihočeši zvládli vstup do utkání. Přestože byl aktivnější soupeř, vedoucí gól dal snad už probuzený Kanaďan Crowder. Vary sice vyrovnaly, ale krátce před první sirénou rozhodl zápas Květoň. Gólový účet zápasu byl totiž jeho brankou vyčerpán. Přesto byl i v dalších dvou třetinách k vidění pohledný hokej hraný ve vysokém tempu.

„Věděli jsme, že nás čeká velmi zkušený, kvalitní a dobře organizovaný tým. Připravovali jsme se na to, ale vstup do utkání měli lepší domácí a první třetinu zaslouženě vyhráli,“ konstatoval karlovarský asistent trenéra Tomáš Mariška. „Pro vývoj zápasu to bylo klíčové. Udělali jsme dvě až tři zbytečné individuální chyby v obranném pásmu, které soupeř nekompromisně potrestal.“

Hosté byli po celý zápas o něco aktivnější, ale výborného Gábu v domácí brance už se jim překonat nepodařilo. „Od druhé třetiny jsme se zlepšili v pohybu. Začali jsme domácí dostávat více pod tlak. Vytvořili jsme si několik velkých příležitostí, ale bohužel jsme nevstřelili další branku. Diváci viděli velmi dobré utkání z obou stran. Kvalitní jak po fyzické, tak i po taktické stránce. Hrálo se ve výborné atmosféře a domácím musíme pogratulovat k vítězství,“ zhodnotil zápas Mariška.

Přestože na střely vyhráli hosté, Motor si tři body zasloužil. Především za srdce, které tentokrát jeho hráči do hry dali. „Byl to nesmírně těžký zápas skvělých parametrů ve výborné atmosféře,“ chválil utkání také asistent trenéra vítězného týmu Martin Štrba. „Z naší strany tam byla bojovnost a nasazení. Musím vyzdvihnout výkon Davida Gáby v brance, který nás opravdu podržel. Za obětavost, s jakou jsme hráli, jsme si tři body zasloužili,“ nechal se slyšet.

Malinký čaroděj v gólmanské výstroji David Gába měl zase jednou svůj den a především ve třetí třetině přiváděl karlovarské střelce doslova k šílenství. „Bylo domluvené dopředu, že Gábič dostane prostor v Ústí i teď proti Karlovým Varům,“ informuje Štrba. „Určitě si řekl o místo v sestavě i pro další zápas. Ale kdo bude chytat na Kladně, to teprve uvidíme,“ dodal s úsměvem.

V domácí sestavě chyběl jeden z klíčových beků Filip Novák. „Má problém s tříslem nebo úponem. Bude se to řešit,“ uvedl Štrba k absenci zkušeného obránce.