Už šestatřicetiletý zkušený bek nesouhlasil na jihu Čech se snižováním platů, a proto se s vedením dohodl minulý týden na ukončení kontraktu. Hned se dohodl s Kladnem a v pondělí s vedením Rytířů podepsal novou smlouvu.

Suchánek už v Kladně svoje štěstí jednou zkoušel. V létě roku 2006 tady odehrál v přípravě čtyři zápasy a dokonce proti korejskému Anyang Halla skóroval. Tehdy mu ale nakonec Kladno smlouvu nedalo.

Rodák z Tábora, který v kariéře prošel francouzskými kluby Gap, Strasbourg a extraligu si zahrál kromě Budějovic ještě za Jihlavu a Litvínov, vyniká fyzickými parametry: měří 192 centimetrů a váží přes metrák.

V Kladně pohořel při výběru čísla dresu: žádal číslo 22, které nosí už Zach Frye. Neuspěl ani s numerem 23, to má uzdravující se Josef Zajíc. A tak dal nakonec na nápad svého syna a vybral číslo 85. To mimochodem nosíval během kariéry nynější asistent trenéra Kladna Jiří Burger.

Zajímavostí u Suchánka je jeho trochu netradiční přezdívka Segge. Podědil ji po otci, který hrál také hokej a jako milovník segedínského guláše nemohl dostat jinou přezdívku. Podědil ji i Jakub, který guláš se zelím má rád rovněž.