Do hostující branky se po čtyřzápasové pauze postavil Čiliak, do základní rotace se posunul mladý útočník P. Novák, jako třináctý forvard zůstal Francouz Ville.

Hned na úvod zápasu si vybral českobudějovický gólman slabší chvilku. Ve druhé minutě ho nachytal nenápadnou střelou mezi betony Kalus a Vítkovice vedly.

Oba celky si pak zahrály po přesilovce, ale z obou stran působila hra v početní výhodě značně beznadějně. Druhá přesilovka ze strany Motoru už byla o něco povedenější, ale ke gólu také nevedla.

Domácí působili nebezpečněji, šance Malleta a Mikysky se daly označit za gólové, Čiliak však tentokrát svůj tým podržel. A v 11. min. bylo vyrovnáno. Při rychlém přečíslení to vzal na sebe Voženílek a skutečně povedeným zakončením dokonale obelstil gólmana Svobodu. Jinak spíše důrazný hráč překvapil svou hokejovostí.

Vyrovnávací branka hostím očividně prospěla, zcela vyrovnali nejen skóre, ale i hru, a až do konce úvodního dějství měli navrch.

Druhá třetina, to už ale byla bohužel zase jiná písnička. Otěže hry převzali Vítkovičtí, nasypali soupeři čtyři góly a bylo rozhodnuto.

Hned po změně stran byl vyloučen hostující Přikryl a ze skrumáže před Čiliakovou dotlačili domácí kotouč za brankovou čáru i s ním. Po dlouhé poradě s kolegy u videa rozhodčí nakonec gól neuznali.

Jenže Vítkovičtí početní výhodu přece jen využili. Mezi kruhy nechala obrana Motoru zcela volného Mikysku a bývalý českobudějovický útočník trefil přesně horní růžek – 2:1. Obraz hry se zcela otočil a tlačily pro změnu Vítkovice. Při střele Pyrochty ještě stačil Čiliak zakročit, ale záhy to bylo už o dva góly. Rychlý švih domácího kapitána Krenželoka skončil u jeho levé tyče.

Nepříznivý vývoj srazil hosty na kolena a v polovině zápasu prohrávali už 1:4. Po hrubici v rozehrávce ve vlastní třetině propálil gólmana Čiliaka Dej. A to ještě o chvilku později nastřelil Mikyska tyč.

Z hostujícího celku jako by vyprchala veškerá víra, že by se dalo se zápasem ještě něco udělat. Navíc ještě před druhou sirénou jim pátý úder zasadil Černý bombou od modré čáry.

Do třetí třetiny hostující trenéři trochu zatřásli se sestavou, mužstvu rozhodně nešla upřít snaha, ale o osudu zápasu už bylo rozhodnuto. Českobudějovický tým zabojoval, Holec v přesilovce snížil na 2:5.

Na druhé straně pak ještě Pyrochta nastřelil tyč, Motor promarnil téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři a v závěru při power play Jihočechů už stačil Holec svým druhým gólem v utkání jen upravit na konečných 5:3.

Branky a nahrávky: 2. M. Kalus (Koch), 25. J. Mikyska (Svačina), 29. Krenželok (Lakatoš), 31. Dej (Gewiese), 36. R. Černý (Dej) – 11. D. Voženílek, 47. Holec (Zd. Doležal), 60. Holec (D. Voženílek). Vyloučení: 7:6, využití: 1:1. Rozhodčí: Šír, Úlehla – Lučan, Kis. Bez diváků.
Vítkovice: M. Svoboda – Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, R. Černý, Koch, L. Doudera – Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok – Irgl, J. Mikyska, Svačina – M. Kalus, Flick, Mallet – Schleiss, Dej, Fridrich. Trenéři Holaň a Phillip.
Motor: Čiliak – Plášil, Vydarený, Slováček, Štencel, Kubíček, Lytvynov – P. Novák, Toman, M. Beránek – Zd. Doležal, R. Přikryl, Karabáček – Alderson, Gilbert, M. Novák – Holec, D. Voženílek, Jonák. Trenéři Prospal a Totter.