V českobudějovické sestavě se poprvé objevila nová posila z Komety Brno Vlastimil Dostálek. Naopak chyběl nově Heřman, který rozšířil kvartet marodů Rob, Walker, Pajič a Šulek. Do branky se po delší době postavil Bláha, ale bohužel v ní nevydržel ani do poloviny zápasu.

Po dlouhé cestě se Jihočeši ještě ani pořádně nerozkoukali a už po dvou minutách prohrávali. Dorážkou vlastní střely se prosadil Rufer. Druhý zásah přišel ve 14. min., když se znovu dorážkou prosadil Pechanec. Na druhé straně měl největší šanci Květoň, leč Šimbocha nepřekonal.

Podobně dopadli i po změně stran Hřebejk a dorážející Babka. Šimboch byl velkou oporou domácích. To Frýdek byl produktivnější. Ve 26. min. se prosadil další dorážkou M. Kovařčík a bylo to už 3:0.

Bláha putoval na střídačku a nahradil ho Kváča. Snížit mohl Čermák, ale na Šimbocha nevyzrál ani z trestného střílení. To už měl domácí nováček navrch. Franek a Jašek ještě nastřelili tyč, ale krátce před druhou sirénou zvýšil už na 4:0 tečí Štebihova nahození O. Kovařčík.

V závěrečné třetině mohl skórovat nový muž Dostálek, ale ani on z ideální pozice Šimbocha nepřekonal. Naopak jedenáct minut před koncem si hosté dopili kalich hořkosti do dna, když dal pátý gól opět O. Kovařčík.

Branky a nahrávky: 3. Rufer (Bartko, M. Jáchym), 14. Pechanec (Adámek, Cienciala), 26. M. Kovařčík (Jašek), 40. O. Kovařčík (Štebih, Cienciala), 50. O. Kovařčík. Vyloučení: 3:4, využití: 2:0. Rozhodčí: Přikryl – Bryška, Wesley. Diváci: 1554.
ČEZ Motor: Bláha (26. Kváča) – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Mazanec – Babka, Škoda, Hřebejk – Čermák, Chovan, Dostálek – Žovinec, Nouza, L. Květoň – Guman, Vlček, Fronk. Trenéři Stavjaňa a Štrba.