Výsledek vypadá jednoznačně. Na ledě to ale zase až tak jednoduché nebylo. Souhlasíte?
Ze začátku na nás bylo trošku vidět, že jsme se v závěru základní části trápili. Přistoupili jsme ale k utkání tak, jak by se v play off přistoupit mělo. Dřeli jsme a góly byly vyústěním naší práce v útočném pásmu. První dva jsme dali z přesilovek, na kterých jsme také hodně pracovali. Všechno to sedlo.

Měli jste trošku v hlavách ten nepříliš vydařený závěr základní části?
Když se daří, tak je pohoda samozřejmě větší. Jednoduché to nebylo, ale snažili jsme se to hodit za hlavu. Tenhle zápas by nám mohl pomoci vyčistit hlavy. Přesvědčili jsme se, že bez práce neporazíme vůbec nikoho. Je dobře, že jsme k utkání takhle přistoupili. Teď na to musíme navázat, protože jeden zápas celou sérii nevyhraje. A je jedno, jestli se zvítězí 5:0, nebo 1:0 po nájezdech. Pořád je to ale jen jedno vítězství.

Hrálo se vám dobře s Petrem Vampolou, který se k vám do útoku vrátil po delší době?
Hrálo se mi s ním dobře. Také se to od nás čeká. Závěr základní části se nepovedl ani jednomu z nás. Měli jsme o čem přemýšlet a řekl bych, že jsme k utkání přistoupili velice dobře. Góly se od nás čekají a jsem rád, že se nám je povedlo nastřílet. Jenom doufám, že podobně budou vypadat i ostatní zápasy.

Přihrávky Petra Vampoly měly skutečně oči.
Na druhý gól mi to hodil krásně. Je v tom šikovný a umí to. Zase to prokázal.

V sezoně jste toho ale spolu moc neodehráli. Schovávali jste si návrat k sobě právě až na play off?
Závěr základní části byl skutečně zvláštní a nedařilo se prakticky nikomu. Nehráli jsme dobře ani my s Vampim. Každý jsme hráli špatně v jiné lajně a obě tím trpěly. Trenéři nás dali dohromady, abychom si to mezi sebou i vyříkali. Sebrali se a tlačili tým z naší pozice. Povedlo se to.

Motor hostil hokejisty z Havířova.
Parádní vstup do play off, hokejisté Motoru pěti góly deklasovali Havířov

Značně oživený vedle vás vypadal i Lukáš Květoň.
Když vám tam něco spadne, tak se pak hraje lépe. Puky nám neodskakovaly a byly tam pěkné kombinace. Dali jsme čtyři góly, což byla paráda. Zápasů, kdy se nedařilo, bylo dost. Když se daří, tak je každému lépe na duši.

Pomohl vám váš první gól zápasu malinko setřást nervozitu?
Asi jo. Bylo to na nás vidět. Ale šli jsme tomu naproti, a to se k vám pak i nějaký puk odrazí. To byl i případ našeho prvního gólu. Od druhé třetiny jsme byli jasně lepší a soupeře jsme tlačili. Další branky byly jenom vyústěním tlaku. Na druhou stranu Petr Kváča chytil samostatný nájezd. Pokud by to byl gól, tak by se to možná také vyvíjelo jinak. Ale to jsou jenom kdyby. Jsme samozřejmě rádi za vítězství.

Hodně se o tom mluvilo. Věřili jste, že váš výkon půjde se začátkem play off skutečně o tolik nahoru?
Je to play off a byli jsme více nabuzeni. Střídačka opravdu žila a povzbuzovali jsme se. Když budu mluvit za naši lajnu, tak tam byly pěkné akce.

Soupeř se snažil v závěru za rozhodnutého stavu provokovat. Bylo těžké to ustát?
To nebylo nic a rozhodčího to měli docela pod kontrolou. Bylo to jen takové pošťuchování. V jiných zápasech to bývá daleko horší. Třeba při našem vzájemném utkání s Havířovem v základní části.