Motor je momentálně v útlumu. To je bohužel fakt. Duel ve Frýdku to potvrdil. Hosté sice tlačili, soupeře jako už tradičně přestříleli (37:22), ale i vzhledem k tomuto poměru je výsledek až katastrofální. „Jednoznačně procházíme krizí," připustí i trenér Antonín Stavjaňa.

Utkání ve Frýdku jenom završilo sérii nepříliš povedených výkonů. „Sice se nám po zranění vracejí hráči do sestavy, ale je vidět, že jejich výkon ještě není takový," posteskne si. „Hned na začátku zápasu jsme měli dvě šance. Ale neproměnili jsme je a vzápětí jsme nabídli možnost domácím, kteří hned dali gól. Frýdek potom využil svou první přesilovku, což udalo ráz celému zápasu. Snažili jsme se hrát aktivně, ale momentálně se v zakončení hodně trápíme," uznal.

Hosté neproměnili Čermákem ani trestné střílení. „Jakmile dali domácí třetí gól, tak se zklidnili a věděli, že úpornou obranou zápas dotáhnou do vítězného konce. Koncovka nás momentálně hodně trápí. Doufám, že až si sestava sedne, tak se musíme zvednout. Blíží se konec základní části a před play off chceme získat pohodu i stabilitu v sestavě," přeje si.

Leden je měsíc, kdy se ve většině klubů více pracuje na kondici, aby byl tým dobře připraven na rozhodující fázi sezony. Na to se ale Stavjaňa rozhodně nehodlá vymlouvat. „Samozřejmě máme od začátku sezony na hráče vyšší požadavky, než tomu bylo v minulosti, aby byli na závěr sezony kondičně dobře připraveni. Ztráta formy postihne každého hráče a všechny týmy si projdou nějakou krizí. Jak se říká, musíme si to vyžrat," usměje se.

V brance dostal poprvé po svém návratu z hostování v Benátkách nad Jizerou šanci Ondřej Bláha. Po třech inkasovaných gólech ho ale trenéři ve 26. minutě vystřídali a zápas dochytal Petr Kváča.

Co je horší, marodku po utkání ve Frýdku rozšířil také kapitán Lukáš Květoň. A bohužel to vypadá na dlouhodobější absenci. „Po střele jsem zaškobrtl a soupeř mi přilehl nohu. Mám poškozené kolenní vazy a doufám, že to není meniskus," smutně konstatoval před odjezdem na lékařské vyšetření.

Kvůli nemoci vůbec nenastoupil další útočník Martin Heřman. „Má laryngitidu, neboli zánět dýchacích cest. Dostal antibiotika. Když to ale bude trochu možné, tak proti Ústí bude hrát," informuje Stavjaňa.

Na ledě už začal trénovat Američan Walker. Mimo hru zůstává trojice Pajič, Šulek a Rob. „U nich je to ještě otázka minimálně dvou týdnů," míní trenér.