Co všechno jste měl v koleně poškozené?
Vlastně úplně všechno. Měl jsem přetržený postranní i křížový vaz. Stalo se mi to v únoru. Musel jsem nejprve doléčit postranní vazy, takže jsem měl nohu měsíc v sádře. Chtěl jsem nastoupit do baráže i bez křížového vazu.

K tomu bylo blízko a už jste figuroval v nominaci na zápas s Karlovými Vary. Proč jste nakonec nehrál?
Už to vypadalo docela dobře. Při posledním tréninku před zápasem proti Varům jsem si ale koleno podvrtl znovu. Bohužel jsem hned věděl, že je konec a budu muset na operaci.

Operace proběhla úspěšně?
Proběhla standardně. Lékaři mi udělali plastiku křížového vazu, což není nic příjemného. Pomalu jsem pak začal rehabilitovat. Bylo to trošku těžší, než jsem čekal.

Na operaci jste byl začátkem května?
Bylo to přesně dvacátého čtvrtého dubna. Teď jsem nějaké čtyři měsíce po operaci a cítím se dobře. Pracuji na tom, aby to bylo co nejlepší.

Jak dlouho jste měl po operaci absolutní klid?
Myslel jsem, že to všechno bude rychlejší. Doktoři mě ale trochu zabrzdili. Už po měsíci jsem chtěl zahodit berle, ale bohužel jsem je měl ještě další měsíc. Nakonec jsem byl kompletně tři měsíce o berlích. Nebylo to nic moc.

Stačil jste absolvovat alespoň něco z letní přípravy?
Musel jsem začít pomalu a letní přípravu jsem tak měl samozřejmě omezenou. Noha byla bez svalů, bez ohybů a všechno bylo ze začátku bolestivé. Šlapal jsem na rotopedu a postupně jsem přidával zátěže. Hodně jsem také jezdil na normálním kole. Začal jsem pak i cvičit a posilovat. Momentálně už mohu dělat třeba i dřepy s činkou. Někdy sice koleno bolí, ale pořád mám ještě trochu času. Dobré je, že mi koleno neotéká. Oteklo mi jenom ze začátku, když jsem šel poprvé na led. To jsem toho musel po třech dnech nechat. Zatím je to ale dobré.

Na led jste chodil už v červnu. Nebylo to příliš brzy?
Dostal jsem svolení od lékařů, že mohu bruslit. S tím, že nebudu dělat brzdy a nějaké prudké pohyby. Vaz ještě nebyl zahojený a dostatečně prorostlý. Kdyby se něco stalo, tak by to byl průšvih.

Aktuálně jste na tom zdravotně jak?
Úplně normálně ještě netrénuji, ale snažím se zapojovat už i do soubojů, abych trošku odstranil blok. Jsou to čtyři měsíce od operace a doktoři mi říkají, že po pěti měsících bych mohl začít naplno.

To by vycházelo kolem dvacátého září?
Ano. Plus minus. Chtěl bych začít i dřív, ale uvidíme, jak to bude probíhat. Každý týden na ledě je jiný. Tím je to trochu složitější. Je otázka, jak to nakonec bude.

Měl jste někdy v minulosti podobně vážné zranění?
Takového zranění jsem se vždycky obával. Viděl jsem to u spoluhráčů a vím, že to není legrace. Říkával jsem si, aby mě to hlavně nepotkalo. Bohužel mě to neminulo. Asi to k hokeji také patří, ale nikomu to nepřeji. Není to nic pěkného.

Nemůže pro vás být problém, že jste absolvoval omezenou letní přípravu?
Zase až tak omezená nebyla. Trénoval jsem, co jsem mohl. Některé věci v posilovně jsem pochopitelně absolvovat nemohl, ale nahrazoval jsem to jízdou na kole. Nemyslím si, že by to pro mě měl být v sezoně nějaký hendikep.

Do Budějovic se vrátili odchovanci Václav Nedorost se Zdeňkem Kutlákem. Jak se vám jeví tým pro další boj o postup do extraligy?
Hodně kluků odešlo a tým je výrazně obměněný. Asi bude chvilku trvat, než si to sedne. Mužstvo ale vypadá dobře a sílu má. Musíme do toho však dát úplně všechno, aby to klapalo. Nemůžeme spoléhat jenom na Vencu Nedorosta, který je sice top hráč, ale musíme mu pomoci.

Když se podíváte na zápasový program WSM ligy, máte tam zaškrtnutý duel, ve kterém byste chtěl poprvé nastoupit?
Na rozpis jsem se ještě ani pořádně nedíval. Nezáleží také jenom na mě, ale i na trenérech, jestli mě nominují. Neodehrál jsem totiž žádné přípravné utkání. Uvidíme, kdy naskočím. Čekají mě také ještě nějaké konzultace s lékaři.