Byl to z vaší strany v Benátkách nejen výsledkově, ale i herně povedený zápas?
Hlavně to byl hodně náročný zápas. Ve dvou dnech jsme hráli podruhé venku, což bylo samozřejmě znát. Cestování není zrovna příjemné. Navíc proti nám stál houževnatý soupeř, který dobře bruslí a hraje důrazný hokej. Bylo toho dost.

Úvodní třetinu jste sice vyhráli, ale více velkých šancí měli domácí.
V první třetině jsme hráli třikrát v oslabení, takže většina kluků se nedostala do takového tempa, jak bychom potřebovali. Cestování bylo poměrně náročné, takže nohy docela bolely. Oslabení nás na začátku trochu srazila. Důležité bylo, že se nám podařilo dát první gól. Z naší strany to byl spíše ubojovaný zápas. Benátky šance měly, ale podržel nás Petr Kváča v brance, který chytal opravdu výborně. Jsme rádi, že jsme to zvládli.

Ve třetí třetině jste měli navrch zase vy. Co chybělo k tomu, abyste rozhodli druhým gólem už dříve?
Mohli jsme rozhodnout a odskočit na dva góly. Šance tam byly. Na druhou stranu jsme také gól mohli dostat. Jak už jsem řekl, bylo to z naší strany ubojované a tyto dva zápasy nás stály hodně sil.

Zaskočilo vás malinko, když Pavel Pýcha vyhodil kotouč do hlediště, domácí pak navíc odvolali gólmana a tři minuty před koncem hráli šest na čtyři?
To se stane, že člověk vyhodí puk ven. Domácí sice hráli power play, ale my jsme celé utkání hráli v oslabení dobře. Do žádné větší šance jsme je nepustili. Když si člověk věří a dá do toho sto deset procent, tak to vždycky dobře dopadne.

Vítězný gól vašeho týmu jste dal hned v první třetině s pomocí tyče. Jak jste viděl tento klíčový moment celého zápasu?
Chtěl jsem vystřelit přes obránce gólmanovi pod vyrážečku. Šlo to od tyčky zpátky do něj. Byl to šťastný gól. Ale platil.

Hráli jste dvakrát venku ve dvou dnech s tím, že jste museli cestovat. Tak náročný program nebývá ani v play off. Bylo to složité zvládnout?
Hlavně cestování je pro nás starší kluky náročné. To na tom všem bylo nejhorší. Teď máme dva dny na to, abychom si oddechli. V sobotu na to zase půjdeme.

Původně jste měli přejíždět z Prostějova rovnou do Benátek a tam nocovat. Bylo nakonec lepší, že jste jeli přespat domů?
Možná bychom tím ušetřili nějaké kilometry, ale pro mě osobně je lepší spát doma. Ve své posteli se vyspím mnohem lépe. Člověk má úplně jinou pohodu než někde na hotelu. Takhle to bylo lepší.

Byla v Benátkách na stadionu velká zima?
Byla. Jako vždy. Při rozcvičce ukazoval teploměr minus dva stupně. Když je člověk v tempu, tak ten chlad nevnímá. Hůř jsou na tom třeba diváci. Těm asi zima byla. Nám hráčům ne. Vzduch je samozřejmě jiný než u nás, kde mám dvanáct až patnáct stupňů. Ale dá se na to zvyknout.

Je možné se na takové citelné chladno nějak dopředu připravit?
Člověk si vezme o jednu vrstvu prádla více. Na dýchání je vzduch studenější, jinak vám to v zápřahu ani nepřijde.

Má chladno na stadionu v Benátkách pozitivní vliv na kvalitu ledu?
Pro mě osobně je v Benátkách skoro nejlepší led v celé soutěži. Díky chladu je tvrdší, což mi vyhovuje více, než když je měkký.

Kapitán Filip Novák slíbil ze dvou venkovních zápasů šest bodů, to jste také splnili.
Co řekne kapitán, to také musí být (smích). Jsme za ně samozřejmě rádi. Měli jsme herní výpadek, kdy nám to úplně neladilo. Teď jsme ale oba zápasy odehráli se stejným nasazením jako v play off. Padali jsme do střel a bylo tam vidět srdce, které budeme v závěru sezony potřebovat. Ověřili jsme si, že můžeme takhle hrát. Musíme na to navázat hned v sobotu proti Havířovu.

Co váš kotník, se kterým jste nějaký čas laboroval? Už je naprosto v pořádku?
Občas se ještě ozve v nějakém souboji. Není to ještě úplně stoprocentní. Už ale mohu normálně chodit do soubojů a jenom sem tam ho cítím. Je to dobré.

Vnímáte, že vám stačí k vítězství v základní části soutěže získat jediný bod?
Já osobně to nevnímám vůbec. Jsem rád, že jsme teď odehráli dva dobré zápasy. Těmi bychom se měli dobře naladit na play off. Ve stejném duchu musíme odehrát i poslední dva duely a je jedno, jestli získáme jeden bod, nebo třeba šest. Jde o to, abychom se nastavili na nějakou vlnu, na které chceme být v play off. Tyhle dva zápasy by nám k tomu měly pomoci.

V sobotu vás čeká Havířov, který už nemá šanci na postup do play off a nemůže prakticky ani sestoupit. Může to mít na utkání nějaký vliv?
Havířov může přijet uvolněný, což může být nevýhoda. Hosté nebudou ničím svázáni. Těžko říct, co od nich čekat. My do zápasu půjdeme na sto procent a budeme chtít zase vyhrát.

Ve čtvrtfinále play off vás v každém případě čeká postupující z předkola. Díváte se na tabulku, kdo by mohl být vaším potencionálním soupeřem?
Abych řekl pravdu, tak jsem teď tabulku asi týden neviděl. Kluci v kabině se baví o tom, koho bychom mohli mít za soupeře. Ve finále to ale asi bude jedno, protože pokud chceme splnit náš velký cíl, tak je jedno, na koho narazíme.

Nemáte ani nějakého soupeře, kterého byste proti sobě přece jen nerad viděl?
Asi bychom moc nechtěli na Moravu. Kdybychom jeli jenom tady někde kousek, tak by to bylo lepší. Ale vypadá, že na nás nějaký moravský tým nejspíš vyjde. To se nedá nic dělat, tak to prostě je. Důležité pro nás je, že budeme začínat doma. Těšíme se na to strašně moc. Bude to pro všechny velký zážitek.