V minulém týdnu už to vypadalo, že zelenou dostane sdružení CB Hokej 2013, které založili bývalí slavní českobudějovičtí hráči na čele s Radkem Bělohlavem. Rada města rozhodla, že právě tento subjekt dostane  do pronájmu zimní stadion v Českých Budějovicích.

Parta kolem Bělohlava měla získat prvoligovou licenci z Mostu, měla k tomu podepsánu smlouvu o smlouvě budoucí, ale fakticky licenci ze severu Čech stále nemá.  „Každý den jsme ve spojení se šéfem mosteckého klubu Valerijem Korolem. Požádal nás, jestli by na smlouvě o prodeji licence figurovalo také jméno klubového manažera Bohumila Slavíčka, kterému prodal padesátiprocentní podíl v klubu. To jsme udělali a nyní čekáme na odpověď, která by měla přijít každým dnem," vysvětluje Bělohlav tento zádrhel.

Dalším důležitým krokem měla být dohoda s občanským sdružením HC České Budějovice. „Již dříve jsme jednali s pány Ratajem a Havlátkem. To jsme také prezentovali. Nyní bychom se měli sejít i s dalšími členy vedení občanského sdružení. Schůzka by se měla uskutečnit co nejdříve," přeje si Bělohlav.

Bez ohledu na tyto komplikace chystá CB Hokej 2013 mužstvo na sezonu. „Všechno to normálně běží. Objednáváme ledy, sháníme hráče," ujistí jednatel společnosti.

Na led Budvar Arény by mužstvo mělo jít poprvé v neděli. „To je moje představa. Záležet ale bude na řadě technických detailů. Ještě třeba nemáme brusku, dresy jsou objednané. Ztratili jsme teď několik dní, ale jinak všechno běží tak, jak jsme se dohodli," zdůrazní Radek Bělohlav.

Zbraně ale neskládá ani druhá strana, která usiluje v Českých Budějovicích o první ligu. Je to nově vzniklý Motor České Budějovice. Ten vlastní licenci pro druhou nejvyšší soutěž z Hradce Králové, kam s extraligou z jihu Čech odešel HC Mountfield. „Zatím nemohu poskytnout žádné informace. V pondělí máme jednání a poté budeme veřejnost informovat," uvedl manažer Motoru Jaroslav Brabec.