Hokejistům Tábora se v této sezoně zatím příliš nedaří. Kohouti začali kontumační výhrou nad Jindřichovým Hradcem, na ledě však poprvé uspěli až v 5. kole v Nymburku.
Jinak to Táboru právě venku moc nejde. Na kluzištích soupeřů Kohouti posbírali zatím jen sedm bodů. „Neřekl bych, že hůř se nám hraje pouze venku. Zatím to celkově není v této sezoně ono," přiznává trenér Tábora Tomáš Matušík.
V poslední době ale začali Kohouti pravidelně bodovat a vyšplhali se na 4. místo. „Ztrácíme jen tři body na druhého, takže žádná tragédie to není. Hlavně, aby byla forma v play-off," míní táborský kouč.
Opačným trendem se vyvíjí situace v Písku. Písečtí sezonu výborně odstartovali, posledních šest ze sedmi duelů ale prohráli, a v tabulce klesli na osmé místo. „Je fakt, že naše forma teď není právě ideální. Ani Tábor není zrovna suverénní, ale na nás se dokáže vždy vyhecovat," říká před dnešním derby kapitán Písku Pavel Procházka. Potvrdilo se to i v Táboře, kde domácí vyhráli 5:0. „My se však potřebujeme zvednout a uděláme všechno proto, abychom vyhráli," slibuje kapitán Písku.
Hůře než Písek je na tom už jen duo David servis České Budějovice a Vajgar Jindřichův Hradec, které uzavírá tabulku. Právě poslední dva celky se dnes střetnou na zimním stadionu u Vajgaru.
Domácí hokejisté mají jedinečnou možnost zastavit svého hlavního rivala v boji o záchranu, kterému se v poslední době začalo dařit, a přiblížit se mu v tabulce. Pokud však Vajgar prohraje, jeho ztráta na konci tabulky už bude povážlivá.