Sice se utkaly první s posledním týmem tabulky, přesto se nejednalo rozhodně o hladkou záležitost. Jihočeši navíc přepisovali dějiny. Na frýdeckém ledě totiž bodovali vůbec poprvé v historii.

Téměř půl zápasu hosté prohrávali po gólu Novotného už ze čtvrté minuty. „První půlka zápasu, tam se stalo něco, s čím máme dlouhodobě problémy. Těžko říct, čím to je… Když hraje takový tým, jako je Motor, o kterém všichni ví, že se snaží hrát nahoře, že přijede jako favorit, tak proti němu všichni nastoupí s tím nejlepším, co mají, budou se snažit. Nehodí tam bílý ručník a nedají nám vítězství. Pokaždé je to těžké, a to je na tom to krásné. Každý zápas začíná 0:0 a musíte si to zasloužit,“ přemítal trenér vítězů Václav Prospal.

V polovině utkání totiž naštěstí zužitkoval Endálovu přihrávku M. Novák a i s trochou štěstí pak dostal Motor do vedení Dančišin.

Ve třetí třetině se trefil ve třetím duelu za sebou Gilbert a definitivně tak vnesl klid na českobudějovické hokejky. Navíc když ještě Doležal dorazil Heřmanovu střelu – 1:4.

Pět minut před koncem sice dkóroval bývalý českobudějovický obránce Žovinec, ale Babkova bleskoví odpověď znamenala definitivní výsledek 2:5 a cenné tři body pro hosty.

„S výsledkem nejsme spokojeni,“ zlobil se domácí trenér Marek Malík. „Jsme schopni zahrát fantasticky určitou část zápasu, kdy přehráváme a dostáváme pod tlak i tak zkušené mužstvo, jako jsou České Budějovice. A pak jsme schopni vyrobit školácké chyby, ze kterých inkasujeme góly,“ kroutil hlavou.

Branky a nahrávky: 4. Novotný (Przybyla, Kaukič), 55. Žovinec (Husák, Kuťák) – 29. M. Novák (Endál, Gilbert), 35. Dančišin (Babka), 45. Gilbert (Babka, M. Novák), 50. Heřman (Zd. Doležal, Vydarený), 56. Babka (Beránek, Vydarený). Vyloučení: 5:7 (navíc dom. Kaukič a host. Vydarený 10 min.), bez využití.
Rozhodčí: Obadal, Vrba – Gančarčík, Konvička. Diváci: 841.
Třetiny: 1:0, 0:2, 1:3.
ČEZ Motor: Strmeň – Fillman, Kutlák, Pavlin, Pýcha, Plášil, Vydarený – Babka, Gilbert, M. Novák – Heřman, Dančišin, Beránek – Endál, Hrubec, Šimánek – J. Doktor, R. Přikryl, Kachyňa – Zd. Doležal. Trenéři Prospal a Totter.

Kristián Svoboda při práci.
Otavský pohár přetékal výbornými výkony