Domácí mají až na zraněného beka Šenkeříka kompletní kádr a do zápasu vyslali zřejmě nejsilnější současnou možnou sestavu. Do branky se po zdravotních problémech vrátil Hrachovina a svou premiéru absolvovala v českobudějovickém dresu trojice Bindulis, Abdul a Valský. Také hosté přijeli v kompletním složení i s matadory Hüblem a Lukešem.

Rušná úvodní třetina přinesla řadu nepřesností, ale i zajímavé situace před oběma brankami. Dvě gólovky nevyužil domácí lídr Gulaš, na druhé straně Hrachovina ukazoval, že je velmi dobrý brankář. Až tři minuty před první sirénou prokázal svůj důraz před brankou Voženílek a bekhendem dorazil kotouč pod horní tyčku – 1:0. V samotném závěru první třetiny pak ještě zamířil přesně Pech po Gulašově výzvě.

„Hrajeme dobře, podržel nás Hrášek v brance a dali jsme dva hezké góly,“ stručně zhodnotil úvodní dějství útočník Motoru Martin Beránek, na něhož tentokrát místo v sestavě nezbylo.

Jak Motor zakončil první dějství, tak vstoupil do toho prostředního. Toman vyslal do sóla Valského a ten si tvrdou ranou připsal svůj premiérový gól v novém působišti – 3:0. Domácí pak svého soupeře na dlouhé minuty sevřeli v jeho pásmu a hrálo se prakticky na jednu branku. Další gól ale na domácí konto nepřibyl.

„Vynutili jsme si ještě větší tlak než v první třetině a vedení o tři góly je plně zasloužené,“ uvedl Beránek k druhé třetině.

Ve třetí třetině se dočkali také hosté. Po rychlém přečíslení dva na jednoho zakončoval do prázdné branky Kudrna – 3:1. Gólová přetahovaná pokračovala. Po výborné akci Abdula zajistil domácím tříbodové vedení litvínovský odchovanec Hanzl, ale hned po pouhých dvanácti vteřinách kontrovala legenda hokeje pod Krušnými horami Viktor Hübl – 4:2.

Pospíšil pak v přesilovce pět minut před koncem dokonce snížil na rozdíl jediného gólu a domácí se začali tak trochu strachovat strachovat o vítězství, ale litvínovskou power play ustáli.

Branky a nahrávky: 17. D. Voženílek (Venkrbec, Allen), 20. Pech (Gulaš, Ondráček), 23. Valský (Toman), 49. M. Hanzl (Abul, Vondrka) – 42. A. Kudrna (Zdráhal), 50. V. Hübl (Fr. Lukeš, Pospíšil), 56. Pospíšil (Estephann, Hrbas). Vyloučení: 3:3, využití: 0:1. Rozhodčí: L. Květoň, Pražák – Jindra, Bělohlav. Diváci: 1894.

Motor: Hrachovina – Vráblík, Slováček, Allen, Bindulis, Bučko, Piskáček, Štencel – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – Karabáček, D. Voženílek, Venkrbec – Gulaš, Pech, Ondráček – Valský, Toman, Holec. Trenéři Modrý, P. Martinec a Fousek.

Jaroslav Modrý (trenér Motoru): "Jsme rádi, že jsme našli cestu k vítězství. Pořád je to jen příprava, v naší hře jsou chyby, ale kluci si vítězství zasloužili."