Do branky Jihočechů se vrátil Kváča a poprvé letos nastoupil také zkušený bek Filip Novák. Stejně jako v Plzni pokračovalo testování vracejícího se mistra světa z roku 2010 Petra Gřegořka.

Úvodní třetina moc hokejové krásy nepobrala. Mírně navrch mělo Dynamo, ale žádně velké šance k vidění nebyly. Před Kváčou se nedokázal prosadit Poulíček, Treille to zkoušel mezi betony, ale na českobudějovického gólmana si nepřišel.

Góly začaly padat až po změně stran a bohužel to bylo do branky Motoru. Sólo Perreta ve vlastním oslabení ještě hosté přestáli bez úhony.

Ve 32. min. však už perníkáři vedli. Vyraženou střelu Wisharta pohodlně vrátil do sítě Sacha Treille. Necelou minutu před druhou sirénou to bylo už 2:0. Od modré se přesně trefil obránce Cardwell.

V závěrečném dějství Jihočeši zatroubili do útoku. Drželi kotouč více na svých hokejkách, ale recept na pozorného Kacetla v domácí brance hledali jen těžko. V přesilovce byl blízko gólu Crowder, leč těsně minul.

Motor gól nedal, a tak přišel trest. Nejprve se přesnou střelou prosadil zkušený matador Petr Sýkora a krátce po něm zvyšoval už na hrozivých 4:0 dorážkou Tomášek.

To bylo zlé. Motor upadl do deprese a jenom díky výbornému Kváčovi v brance skóre nerostlo ještě víc. Ještě jedna branka ale nakonec přece jen padla. Na konečných 5:0 upravil Ján Sýkora.

Branky a nahrávky: 32. Treille (Wishart, Tomášek), 40. Cardwell (Wishart), 49. P. Sýkora (Holland), 51. Tomášek (Vondráček, Treille), 56. J. Sýkora (Kaut, Dušek). Vyloučení: 4:3, bez využití. Diváci: 2263.
ČEZ Motor: Kváča – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Gřegořek, Kachyňa, Vráblík, Jáchym – Crowder, Galamboš, Nedorost – Dostálek, M. Novák, Čermák – Šulek, Pajič, Heřman – Doktor, Prokeš, Káník. Trenéři Stavjaňa, Štrba a Bombic.