Lídr soutěže má na svém kontě už rekordních 150 bodů a také na Lapači potvrdil, že je na čele tabulky s náskokem až neuvěřitelných třiačtyřiceti bodů právem. Po vyrovnané první třetině vyhrál druhou 2:0 a tím prakticky rozhodl o svém vítězství. V závěrečném dějství vytáhl svůj náskok až na 5:1 a domácí už stačili v závěru jenom korigovat.

„Ve skvělé atmosféře se hrál parádní hokej nahoru dolů. Získali jsme tři body, takže se mi utkání hodnotí dobře,“ pochvaloval si trenér vítězného celku Václav Prospal a ocenil i kvalitu soupeře. „Připravujeme se směrem k play off a Vsetín je tým, který má velkou útočnou sílu. Chtěli jsme ukázat výkon, který nás zase posune dál. Domácí měli výborný nástup, ale myslím si, že od druhé třetiny jsme měli zápas svým způsobem pod kontrolou. Dokázali jsme dát branky, takže jsme ucukli. Pak už jsme si to, kromě dvou až tří minut ve třetí části, pohlídali,“ spokojeně se ohlédl za dalším vítězným duelem svého týmu.

Domácí lodivod Luboš Jenáček uznal sílu hostí. „Měli jsme měli dobrý vstup do utkání. Rozdíl byl hlavně v tom, že jsme nedokázali proměnit šance, přestože jsme měli tři nebo čtyři přečíslení. Branku jsme z toho nedali, zatímco Motor nás potrestal,“ uvedl.