Ve středu měli českobudějovičtí hokejisté volný los. „V úterý jsme měli kondiční trénink, ve středu dostali kluci volno. Ve čtvrtek a v pátek už jsme zase pracovali na věcech, které chceme dělat v zápasech,“ popisuje tréninkovou náplň tohoto týdne asistent trenéra Aleš Totter. „Nebylo to zaměřené přímo na Prostějov. Dělali jsme na věcech, které preferujeme pro náš styl hry. O nichž bych nechtěl přímo říct, že nás trápí, ale nejsme v nich až tak silní,“ dodá.

Motor v pondělí dohrával zápas v Benátkách, ve středu měl volno, v sobotu nastoupí v Prostějově a pak je týden pauza. Zápasový rytmus je tak poměrně citelně narušen. „Vždycky po pauze je to především v první třetině znát. To bylo vidět také v našem utkání s Jihlavou a je to znát i na soupeřích, kteří předtím měli volno. Můžete jakkoliv trénovat, ale rytmus hry v prvních střídáních hledáte. I když pauza naštěstí není nijak dlouhá. Samozřejmě to však není optimální. Lepší je hrát každý druhý nebo třetí den. Určitě se na to nevymlouváme, ale zápasové tempo nenahradíte žádným tréninkem,“ vysvětluje.

Prostějov měl vždycky vyhlášené přesilovky, i když letos jeho úspěšnost není až tak vysoká jako v minulých sezonách. „Je pravda, že letos to není až takové, ale pořád z přesilovek hodně těží, i když mají dlouhodobě až do Vánoc zraněného Tomáše Nouzu,“ připomíná exbudějovického kanonýra. „Hodně to tak na sebe bere Tomáš Divíšek. Máme to dobře zmapované. Vytáhli jsme si přesilovky z jejich posledních zápasů. Ale u videa si můžete připravovat co chcete, ale pokud to hráči dobře sehrají, tak se to těžko brání,“ je si dobře vědom.

Právě speciální formace budou hodně důležité. „Přesilovky i oslabení. O tom zápasy s Prostějovem bývají. Je tam bouřlivé prostředí a musíme být disciplinovaní, abychom nemuseli podobné problémy řešit.“

Kromě dlouhodobě zraněných obránců Kutláka a V. Doktora chybí ještě útočník Pavel Novák, jenž je na srazu reprezentační sedmnáctky. „Bereme s sebou z juniorky Matouše Hrubce,“ upřesňuje Aleš Totter.