Po pěti výhrách jste prohráli. Kde byl hlavní důvod sobotní těsné porážky?
Měli jsme špatný vstup do utkání. Před zápasem si říkáme, že musíme hrát chytře. Věděli jsme, že Jihlava po nás půjde. Má takový styl hry. Hned na začátku přitom soupeře pustíme do šancí, necháme si ho utéct o dva góly a pak už je to strašně těžké otáčet. Sice se nám povedlo dát na začátku druhé třetiny rychlý gól, ale pak už jsme bohužel nepřidali další.

Oba góly jste inkasovali v rozpětí pouhých čtyřiadvaceti vteřin. Co se přihodilo?
První gól padl z nahození od modré, kdy domácí hráči clonili Davidu Gábovi a puk prošel až do branky. Druhá branka padl po buly, kdy si domácí bek nabruslil a rovnou z voleje střílel. Nebyli jsme dostatečně důrazní, dva nepokrytí hráči před naší brankou doráželi a domlátili to tam.

Začátek utkání vám nevyšel, přitom právě vstupy do posledních zápasů jste zvládali velice dobře.
To je pravda. Nevím, proč jsme to takhle nezvládli. Přitom atmosféra byla vynikající. Byla tam i spousta lidí od nás. Na zápas jsme byli natěšení a pak takhle zaspíme začátek. Fakt nevím, co se stalo.

Soupeře jste výrazně přestříleli, ale další gól už jste nedali. Vynutili jste si alespoň velký tlak?
Tlak jsme měli a byla velká škoda, že jsme nějaký bod neudělali. Po první třetině jsme si v kabině řekli, že takhle to nejde. Že musíme přidat, více se tlačit do branky a házet puky na branku ze všech pozic. Jihlava také dala oba góly z nahozených puků. Tlak jsme si vynutili, ale domácí gólman měl svůj den a nám to nelepilo. Bohužel nám to tam pak už nespadlo.

V samotném závěru jste zkusili power play. Byli jste při hře bez brankáře blízko vyrovnání?
Měli jsme tam velké možnosti, puk se odrážel před brankou. Mišo Chovan trefil horní část gólmanova betonu, který ani nevěděl, jak to chytil. Šance byly, ale bohužel jsme neměli potřebné štěstíčko.

Prohra mrzí, ale po pěti výhrách to není až takové neštěstí. Souhlasíte?
Nesouhlasím. Chtěli jsme navléct další korálek na vítěznou šňůru. Musíme se hlavně z porážky poučit a příště uspět.

Zmínil jste atmosféru sobotního zápasu. Byla skutečně hodně bouřlivá?
Atmosféra byla skvělá. Od našich i jihlavských fanoušků. Co jsem v Budějovicích, tak všechny zápasy v Jihlavě byly fantastické. Přijela spousta lidí od nás a rivalita s Jihlavou je velká. Je to takové malé derby. Atmosféra byla perfektní.

Jihlava měla slabší vstup do sezony, ale už se zase tlačí do špičky tabulky. Bude podle vás opět patřit k aspirantům na příčky nejvyšší?
Počítal jsem s tím, že Jihlava půjde nahoru. Má ve svém kádru zkušené a hlavně kvalitní hokejisty. K tomu mladé dravé hráče. Je tam dobře poskládaný tým. Nemyslel jsem si, že by Dukla měla hrát někde dole.

Ve středu vás čeká doma Třebíč, která zatím zůstává trošku za očekáváním. Co od tohoto duelu očekáváte?
V neděli jsme měli volno. Odpočinuli jsme si a už se zase připravujeme na další zápas. Chceme si udržet domácí neporazitelnost a připsat další tři body do tabulky. Třebíč bývala hodně závislá na pomoci extraligových týmů. Nevím, jak to tam funguje letos. Zkušení hráči Erat a Dolníček tam zůstali. To je jádro týmu, kolem kterého se to točí. První zápas v Třebíči jsme prohráli a určitě jim to budeme chtít vrátit. Není to však soupeř, kterého bychom měli podcenit. Hraje nepříjemný hokej, na který se musíme připravit a jít do toho na sto procent.