V jižních Čechách došlo k neobvyklé situaci, kdy vítěz základní části Český Krumlov bude hrát kvalifikaci o druhou ligu, přitom ještě není vítězem krajské ligy. Tím se samozřejmě stane vítěz finále play off. „Je to divný systém. Určitě není dobře nastavený, nelíbí se nám,“ říká upřímně trenér českokrumlovských hokejistů Kamil Šťastný.
Regule ovšem Českému Krumlovu hrát kvalifikaci umožňují a Medvědi toho pochopitelně využijí. Myslí to ale s postupem do republikové soutěže vážně? „Rozhodneme se podle toho, jak dopadneme v kvalifikaci. Za sebe ale mohu říct, že postoupit bych chtěl. Své k tomu ale musí říct samozřejmě naše vedení. Bude záležet na spolupráci s městem a našimi partnery,“ má jasno krumlovský kouč.
Zajímavá bude také motivace samotných hráčů. Bude mít pro ně play off ten správný náboj? „Obě soutěže mají pro nás váhu. Já kladu větší důraz na kvalifikaci, jsou ale hráči, pro které bude vrcholem play off krajské ligy. Jsem si však jistý, že žádný z nich rozhodně nic nepodcení, a všichni přistoupí k oběma soutěžím zodpovědně,“ očekává trenér Šťastný.
Jak už to v krajských ligách bývá, hráči jsou ryzími amatéry a jejich ambice jsou různé. Také v Českém Krumlově hrají zkušení hokejisté i ambiciózní mladíci. „Někteří starší kluci už takovou chuť hrát druhou ligu nemají. Roli hraje jednak věk, ale třeba i zaměstnání. Na druhou stranu máme řadu mladíků, ale i zkušenějších hráčů, kteří by si rádi kvalitnější ligu vyzkoušeli. Každopádně je jasné, že pokud bychom uspěli v kvalifikaci a rozhodli se postoupit, museli bychom zapracovat na posílení a zkvalitnění našeho kádru,“ říká na rovinu Šťastný.
Slavoj Český Krumlov má dostatečně širokou sestavu na to, aby zvládl hrát důstojně vyřazovací část jihočeské krajské ligy i kvalifikaci o postup do druhé ligy. Je ovšem zřejmé, že hráče nyní čeká porce zápasů, na kterou nejsou zvyklí. „Je to pro nás výzva a doufám, že to zvládneme. Hráčů máme dost a i po zdravotní stránce jsou v pořádku,“ těší se na zajímavé vyvrcholení sezony Kamil Šťastný.
V pátek Medvědi rozehrají čtvrtfinále play off v Humpolci. V kvalifikaci o II. ligu se utkají s vítězem krajské ligy Libereckého kraje a s Chebem.
Čtvrtfinále play off krajské ligy: Č. Krumlov – Humpolec, Veselí – Radomyšl, Milevsko – Žirovnice, Strakonice – Hluboká.