Vyhráli jste nad silným soupeře, aplaudovala vám vyprodaná hala, takže z vašeho pohledu povedený zápas?
Hlavně prvních deset minut jsme hráli tak, jak jsme si v šatně řekli. Soupeře jsme skoro do ničeho nepustili. Vyšly nám dvě přesilovky, které se nám v předchozích duelech tolik nedařily. Vedení 2:0 nás uklidnilo. Přidali jsme ještě další dva góly a třetí třetina už se spíše jen dohrávala.

V páté minutě jste vedli 2:0. Cítili jste, že vás takhle rychlé dva góly nasměrovaly k vítězství?
Hlavně soupeř měl asi v hlavě, že jsme doma silní a otáčet dvoubrankovou ztrátu pro něj bude těžké. První třetinu jsme hráli fakt dobře a věřím, že na to navážeme i v dalších utkáních a nebudeme se tolik trápit jako naposledy doma s Litoměřicemi.

Petr Kváča
Před vyprodanou Budvar arénou Motor přehrál Slavii a jde do čela WSM ligy!



Snažili jste se hrát víc do těla než v jiných zápasech?
Je to zápas od zápasu jiné. Ale dobře jsme napadali, takže tam situace pro hru do těla byly. Chceme však hrát agresivněji. To určitě.

Nebyla třetí třetina vzhledem k vývoji zápasu až zbytečně nervózní?
Naštěstí to bylo už 4:1, takže nevadily ani některé trochu sporné výroky rozhodčích. Ale to bych nechtěl nějak hodnotit. Oslabení jsme ustáli a soupeř nedal kontaktní gól. Zvládli jsme to v pohodě.

Doma jste v této sezoně ještě neprohráli. Hodí se vám v tomto období série tří domácích duelů, kterou zakončíte ve středu s Havířovem?
Každopádně je příjemné, že nemusíme nikam cestovat. Doma máme velkou diváckou podporu a sbíráme tady pravidelně body. Pokaždé jsme favority a nesmíme dát soupeři čichnout.

Hokej Motor-Litoměřice v Českých Budějovicích.
Hokejisté ČEZ Motoru potěšili hlavně vítězství, předvedenou hrou už tolik ne