Domácí Kohouti si to hned na úvod rozdají se soupeřem, který se u nich netěší přílišné oblibě – k Jordánu zavítají Lední Medvědi z Pelhřimova.

VIZITKA PELHŘIMOVA

Tým z Vysočiny si chce v letošním ročníku výrazně vylepšit sedmou pozici z předchozí sezony i dojem z nepovedené osmifinálové série proti Klatovům (0:4 na zápasy).

Jeho hlavní devízou je dlouhověkost kádru, který dozrál do velmi solidní kvality. Bratři Hadravovi a Kasalí, útočníci Plachý, Vysloužil, Kopic, Votápek a Bezděk či veterán Kubát už mají zkušeností na rozdávání, a právě v nadcházející sezoně se je znovu pokusí co nejúčelněji prodat. Soupisku pelhřimovského týmu navíc v létě opepřil příchod dravého mládí včetně běloruského útočníka Kaminského.

Také brankářský post prošel u Ledních Medvědů pozoruhodnou proměnou. Nový manažer klubu František Dvořák si přivedl ze „svého“ Jindřichova Hradce Michaela Formánka, ale výraznou porci minut by mohl strávit v pelhřimovském brankovišti mladičký talent Petr Hamalčík, který prošel rukama táborského trenéra gólmanů Vlastimila Kovače.

V přípravě na nadcházející druholigovou sezonu se celek z města rekordů a kuriozit potkal se třemi protivníky. Zatímco domácí zápasy s mužstvy Moravských Budějovic, Žďáru nad Sázavou a Letňan zvládl s grácií a v žádném z nich nešel pod šest vstřelených branek, stadiony soupeřů opouštěl s nepořízenou.

Z TÁBORSKÉ ŠATNY

Výrazně proměněný a omlazený kádr Kohoutů olemoval osmidílný seriál přípravných zápasů domácími výhrami nad Kolínem a Kobrou, mezi tím ale inkasoval jednu tvrdou ránu za druhou. Za utrápenou herní přípravou se ovšem chystají táborští hokejisté udělat tlustou čáru a všechno podřizují co nejlepšímu vstupu do mistrovského programu.
„Příprava byla dlouhá a všichni už čekají, až to vypukne naostro. Na první zápas s Pelhřimovem jsme opravdu hodně natěšení, ostatně tak jako každý rok,“ usmívá se kouč modro-bílé družiny Tomáš Matušík.

Spolu se svými trenérskými kolegy Arpádem Györim a Zdeňkem Šťastným kvitovali s povděkem návrat obyvatel týmové marodky. Do tréninku se po zranění opět zapojil obránce Jakub Pípal, s nemocí se vypořádal jeho defenzivní kolega Marcel Dvořák a v pořádku je i útočník Jan Březina. Táborští počítají i s českobudějovickým mladíkem Ondřejem Kachyňou, do svých zápasových plánů naopak stále nemohou zahrnout rekonvalescenta Martina Havrana.