Nejžhavější novinkou ze zákulisí táborského týmu je bezesporu příchod zkušeného obránce Tomáše Pařízka. Šestadvacetiletý Jihočech se až doposud toulal poměrně daleko od domova a nerozpakoval se přitom přijmout zahraniční výzvy. Pět let působil v nižších soutěžích v zámoří, v Trenčíně a v Popradě si zahrál slovenskou extraligu a dvě úspěšné sezony připojil mezi polskou elitou v barvách Janowa a Toruně. V uplynulé mistrovské sezoně pobýval urostlý obránce v tuzemské druhé nejvyšší soutěži. Odstartoval ji v Chomutově, odkud se záhy přesunul do sokolovského Baníku.

Už v té době se přiblížil k myšlence vrátit se na jih Čech. „Věděl jsem, že chci blíž k domovu. A jsem rád, že jsme se s Táborem dohodli. Vidím tady nějakou zajímavou vizi, která má smysl,“ prohlásil Tomáš Pařízek.

V pondělí se seznámil osazenstvem táborské hokejové šatny, kde našel i několik někdejších spoluhráčů a známých, a následně vyrukoval v červeném tréninkovém dresu na táborský led.

V úterý si nová posila kohoutů i její spoluhráči poprvé přičichnou k zápasové průpravě. Trenér Arpád Györi naplánoval modelový interní zápas, ve kterém si může poprvé důsledněji otestovat ve hře všechny adepty modro-bílého dresu. První skutečnou zápasovou položku si Táborští odškrtnou ve svém srpnovém kalendáři ve čtvrtek, kdy se vypraví do havlíčkobrodské Kotliny. Jak lodivod HC Tábor prohlásil, příležitost dostanou především potencionální nové posily a mladíci. „Chceme samozřejmě vidět hlavně ty kluky, kteří s námi poctivě trénují a chtějí se prát o místo v sestavě. Konkrétní sestavu ale budeme teprve dávat dohromady,“ odtušil Arpád Györi.

Právě po tomto střetnutí by mělo dojít k první selekci aktuálního početného kádru. Navíc je docela možné, že dveře druholigové kabiny HC Tábor ještě zůstanou zvenčí přístupné pro případné další novice.

Dodejme ještě, že před domácími příznivci si táborské mužstvo poprvé zahraje v úterý 11. srpna, kdy hostí od 18 hodin prvoligového nováčka z Kolína.