Čekal jste takhle divoký průběh zápasu?
Asi ne. Mysleli jsme si, že to bude daleko jednodušší zápas. Bohužel jsme ale dostali hodně gólů. Ale přestože jsme jich tolik inkasovali, tak jsme měli uhrát po šedesáti minutách výhru za tři body. Dali jsme šest gólů, měli jsme jich však dát ještě více, protože šance jsme na to rozhodně měli. Jenom naše lajna jich mohla dát dvojnásobný počet. Klidně to mohlo skončit třeba 13:4.

Vy sám jste nasbíral po korektuře ze strany rozhodčích tři body, před ní to byly dokonce čtyři. Alespoň z tohoto pohledu můžete hodnotit utkání kladně?
Tak potěší to, když člověku nějaké body naskočí. Hlavně ale bylo dobré, že naše lajna řada byla pořád na puku a vzájemně jsme si vyhověli. V tomhle složení jsme odehráli teprve druhý zápas. Doufám, že takhle vydržíme a bude nám to šlapat i nadále.

Na 5:5 jste vyrovnával bruslí. Nebál jste se, že tato vaše branka nakonec nebude uznána?
Zpoza branky na mě šel puk a chtěl jsem si ho dát nohou před sebe. Ale jak byl rychlý, tak se mi odrazil od brusle rovnou do branky. Nevěděl jsem, jestli bude platit. Ve světě už góly bruslí moc neplatí, ale my jsme si tady u nás podrželi v tomhle směru trochu benevolentnější pravidla. Čekal jsem, jestli bude branka uznána. Možná, kdyby rozhodčí měli k dispozici video, tak by možná gól neuznali.

Neztráceli už jste trochu víru, když jste ještě šest minut před koncem prohrávali 3:5 po vašem vyrovnání na 5:5 soupeř znovu ještě jednou kontroval?
Samozřejmě jsme nebyli v ideálním rozpoložení. Ale pořád jsme byli v tlaku a vytvářeli si šance. Ještě úplně na konci mohl za stavu 6:6 dát Karel Plášil svůj čtvrtý gól a krátce potom měli velkou příležitost také hosté. Věřili jsme však pořád, protože šancí jsme měli hodně.

I vy osobně jste mohl přidat další gól, na kontě jste měl za zápas šest střel.
Celá naše řada měla spoustu šancí. A gól jsem pak dal nohou (úsměv).

Domácí zápas s Benátkami, které jsou v tabulce třinácté, měl ale vypadat jinak. Souhlasíte?
Určitě. Dali jsme vždycky jeden gól, ale pak jsme bohužel hned sami inkasovali. Nedokázali jsme soupeři odskočit na dvou nebo tříbrankový rozdíl.