„Zvažovali jsme různá jména, ale po dlouhých jednáních se představenstvu klubu nejvíc zamlouvala vize, kterou nám představil Jirka Novotný, jenž se už v průběhu podzimu zajímal o dění ve sportovním úseku klubu a projevil zájem o to v Motoru pracovat. Má navíc hned několik výhod, protože se orientuje v prostředí klubu, má přehled o současném kádru a jako bývalý hráčský agent zná i hráčský trh doma i v zahraničí. Věříme tomu, že bude dlouhodobě naplňovat koncepci toho, jak chceme, aby Motor ve sportovním úseku fungoval,“ vysvětlil hlavní důvody jmenování Jiřího Novotného do funkce sportovního manažera generální manažer Stanislav Bednařík.

Nový model fungování sportovního úseku má bezesporu velkou výhodu v tom, že při změnách v trenérském týmu nebude docházet k velkým změnám v koncepci sportovního vedení klubu, protože jejím garantem bude právě sportovní manažer Jiří Novotný. „Zásadní pro nás bylo, abychom pro tuto funkci našli silnou osobnost, která bude schopná převzít naplno zodpovědnost za sportovní úsek, což se nám v minulosti ne vždy podařilo. Věříme, že tím nastane konec diskusí o tom, kdo je zodpovědný za sportovní fungování klubu. Sportovní manažer bude ale pochopitelně mít finanční rámec, v němž je nutné se pohybovat,“ popisuje generální manažer.

Práce Jiřího Novotného začíná okamžitě. Kromě současných problémů musí sportovní manažer řešit i trenérské a hráčské obsazení pro sezonu následující. V klubu jsou hráči i trenéři, kterým platí dlouhodobé smlouvy z minulého období, a další, s nimiž se vedla jednání už delší dobu.

Teď už bude na sportovním manažerovi, zda bude chtít na tyto kontrakty navázat, nebo udělá nějaké změny. „Jirka nám pochopitelně naznačil své nejbližší kroky a my nemáme důvod nevěřit tomu, že by mohly vést k úspěchu,“ dodal Bednařík.

Jiří Novotný má tedy volnou ruku v tom, koho si vybere jako své spolupracovníky ve sportovním úseku. „Já mohu prozradit, že pro příští sezonu, i díky novému generálnímu partnerovi a dalším slibným jednáním, připravujeme navýšení rozpočtu klubu. To by mohlo Jirkovu práci pochopitelně usnadnit,“ uzavírá přehled novinek generální manažer.