Šesté dějství soutěže nasměruje jednu ze svých položek i na táborský led, kde domácí B-mužstvo přivítá od 19 hodin soupeře z Hluboké nad Vltavou.Rytíři z podzámčí zavítají do husitského města v podstatně lepší náladě, než jakou měli po třech odehraných zápasech. Před týdnem ukořistili cenné vítězství v hájemství posíleného Vimperku (7:5) a smazali chmury z těsných, leč bolestných porážek ve Strakonicích (2:4) a v Českém Krumlově (2:3).

Táborský tým se v pátek pokusí složit reparát za dvouciferný příděl ve Strakonicích. Aktuálně jedenáctý tým tabulky bude chtít pochopitelně udržet v bodové chudobě, a zároveň tak posílit vlastní pozici ve vyrovnaném pořadí.

Ilustrační foto.
Okresní hokej nabírá na obrátkách, suverénní jsou už jen tři týmy

Plný bodový zisk by se svěřencům trenérů Štěpána Kadiláka a Petra Škuliny hodil už jen proto, že už v neděli cestují na obvykle rozžhavený led českokrumlovského obhájce prvenství.

Dva náročné zápasy má o víkendu před sebou také mužstvo Spartaku Soběslav. Vtěsnalo je do dvou dnů. V sobotu od 17 hodin hostí na domácím stadionu hráče SK Telč, v neděli se pokusí u Otavy zaskočit zatím neporaženého vládce tabulky ze Strakonic. V obou střetnutích musejí hráči Spartaku udělat všechno pro to, aby se ze současné 9. příčky odrazili do vyšších pater soutěže.

Jen jednou – v pátek od 20.15 hodin – vyrukují do boje o cenné body hokejisté Lokomotivy Veselí nad Lužnicí. Momentálně druhý tým tabulky čeká cesta k jindřichohradeckému Vajgaru, jehož reprezentantům patří po pěti odehraných kolech 7. pozice.