Z haly, kde přednedávnem pohořel vedoucí favorit z Havlíčkova Brodu, si jeho hráči odvezli cenné dva body za výhru 3:2 po nájezdech.

Po dvě třetiny byli Kohouti lepším týmem, ale nedokázali nepříjemnému soupeři odskočit na výraznější rozdíl. A protože v té poslední hosté ze svého výkonu slevili a domácí prokázali značnou vůli, bodový fond střetnutí se nakonec v penaltové loterii spravedlivým poměrem rozdělil.

V úvodních minutách byli domácí hráči jako na klíček, vynutili si dvě přesilové hry a měli i první velké šance zápasu. Táborský gólman Klestil ale svou branku zavřel a usnadnil svým spoluhráčům postupné probuzení. Ještě před příchodem druhé poloviny třetiny už se hosté pevně chopili zápasových otěží a ve 12. minutě ukázali soupeři, kterak naložit s početní výhodou. Havranovu střelu od modré ještě brankář Dudáček zastavil, ale na opakovanou dorážku důsledného Severy už nestačil – 0:1. V následujících minutách se Táborští aktivní hrou dopracovali k dalším dvěma přesilovkám, ale ty už nechali ležet ladem. K jejich škodě se neujaly ani další slibné příležitosti, a tak si do šatny odnesli „pouze“ jednobrankový náskok.

Před klatovskou brankou operuje obránce Marcel Dvořák.
Houževnaté Klatovy padly na táborském ledě i ve středeční předehrávce



Průběh druhé třetiny rozbila poměrně častá vyloučení na obou stranách. Táborský soubor byl v těchto fázích hry aktivnější, hokejovější i nebezpečnější, ale gólová pojistka nepřicházela. Namísto toho postihla Kohouty zbytečná nepříjemnost v podobě vyrovnání snížení Šulčíka ze 31. minuty – 1:1. Téměř vzápětí navíc trefil Dančišin jen tyč Klestilovy svatyně. Tento okamžik byl pro hostující družinu signálem k opětovné aktivitě, ze které vytěžili další početní výhodu a v ní opětovné vedení z hole obránce K. Černého – 2:1. Tento pro domácí poměrně milosrdný výsledek si oba soupeři přenesli do závěrečné dvacetiminutovky.

Její vývoj se od těch předchozích výrazně lišil. Hokejisté David Servisu byli od úvodních minut aktivnější a zásahy na kontě výtečně chytajícího Klestila přibývaly rychleji, než by bylo hostům příjemné. Téměř výhradně se o to starali členové elitní domácí letky, a právě její centr Trummer vykouzlil v čase 49:58 pro svůj tým vyrovnání – 2:2. Až za tohoto stavu se Kohouti opět vrátili k aktivnější hře a Dudáčkovi několikrát zatopili, nakonec ale mohli být rádi, že Klestil zlikvidoval únik Šulčíka.

O vítězi nakonec nerozhodlo ani pětiminutové prodloužení, jehož největší šanci měl táborský Heřman, ale ztroskotal na Dudáčkovi.

Samostatné nájezdy nakonec ovládli hosté. Zatímco na straně David Servisu se ujala jen šikovná kličkovaná Trummera, Táborští měli hned tři úspěšné střelce, jmenovitě Heřmana, Severu a Rouska.

DAVID SERVIS ČB – HC TÁBOR 2:3 po SN (0:1, 1:1, 1:0)
Branky: 31. Šulčík (Kříž, Ferebauer), 50. Trummer (Kříž) - 12. Severa (Havran), 33. K. Černý (Heřman), rozhodující nájezd Severa. Rozhodčí: Hucl - Vavruška, Oudes. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:2. Diváků: 285.

SESTAVY - HC David Servis ČB: Dudáček - Kříž, Popelka, Macháček, Michal, Farka, Škopek - Šulčík, Trummer, Marek - Ferebauer, Zayml, Bárta - Vylíčíl, Dančišin, Bláha - Svoboda, Sumerauer, Volf.

HC Tábor:
Klestil - T. Černý, Havran, Seidl, K. Černý, Košař, Dvořák, Pípal - Severa, Matušík, Heřman - Blažek, Prokeš, Rousek - Březina, Pechánek, Urbanec.


Hodnocení trenéra – Tomáš Matušík, HC Tábor: „Celkově jsme zklamaní, protože jsme v kontextu toho utkání ztratili bod. Do zápasu jsme nevstoupili úplně ideálně, bylo tam z naší strany hodně chyb a zhruba pět nebo šest minut patřilo David Servisu. Pak už jsme měli navrch a výrazně lepší jsme byli i ve druhé třetině, ale bohužel jsme nedokázali zápas rozhodnout. Ve třetí třetině jsme se přizpůsobili domácím a šlápli do toho zase až po jejich vyrovnání, což prostě nestačilo. Dobrá, máme dva body, ale měly být jednoznačně tři. Musím říct, že úplně šílený byl výkon rozhodčího. Už jenom v první třetině tam bylo snad osm neodpískaných jednoznačných faulů.“