Šéf pražského klubu, a zároveň i jeho kouč Miloslav Šeba má ve svých sezónních plánech červeně podtržené slovo 'postup'. Už před sezonou svůj celek mohutně vyzbrojil a mimořádná vlna kvality dorazila na Braník především ze severočeského Jablonce nad Nisou. Posilování už tak nabitého kádru ovšem nekončí. V průběhu podzimu přivedli Pražané do svých řad extraligou i první ligou ošlehaného odchovance Milana Davídka a nejčerstvějším přírůstkem hadí ofenzívy je dvaatřicetiletý někdejší hráč Liberce, Mladé Boleslavi, Pardubic, a třeba i Motoru České Budějovice Michal Bárta.

Suverénně nejzářivějším klenotem současné Kobry je bezesporu útočník Kamil Bříška, který si stihl ve 31 zápasech připsat fenomenálních 74 kanadských bodů a 41 vstřelených gólů. Daleko za ním – ovšem v kontextu celé soutěže rovněž vysoko – figuruje Bříškův exjablonecký parťák Lukáš Tondr, jenž posbíral 14 branek a 29 asistencí. Nad třicetibodovou hranici se přehoupli také Tomáš Šťastný (14+25), Denis Heldák (18+13) a Filip Hlinka (14+17).

Mezi obránci vládne další hokejista s jabloneckou krví Tomáš Mrkvička (4+23). Výtečná čísla vykazuje i jiný bek Dominik Šteiner (8+12). V brance má pražské mužstvo na soupisce Lukáše Sochůrka a Lukáše Langera, přičemž podstatně více minut strávil v brankovišti prvně jmenovaný.

Závar před táborskou brankou brankář Dominik Šorf ustál.
Tým HC Tábor udolal před skvělou návštěvou ve lágru kola Příbram

Oba sobotní soupeři už se v tomto druholigovém ročníku potkali čtyřikrát a lepší bilancí se chlubí domácí tým. Po těsném vítězství 4:3 na domácím ledě zvládli Pražané i odvetu na jihu Čech a odvezli si odtud vítězství 4:2. Ve třetím vzájemném utkání se Tábor nečekaně rozparádil a rozdrtil ambiciózního soka na jeho vlastním ledě 8:2. V následujícím střetu obou hokejových rivalů se ale soubor z hlavního města vrátil na vítěznou kolej a oslavil v Táboře tři body za výhru 5:3.

Do přípravy táborského týmu se po studijním pobytu v zahraničí vrátili Tomáš Hajič a Milan Dančišin. Mimo hru tak zůstávají pouze zotavující se obránce Marcel Dvořák a David Blažek, který dokončuje své studijní povinnosti ve Skandinávii.

V obvykle nepříliš hokejovém prostředí haly na pražském Braníku by měli mít kohouti znovu poměrně vydatnou podporu od svých příznivců. Pokud je v souboji s postupově směrovaným týmem Kobry doprovodí k bodovému zisku, bude to jen dobře…

Hráči 9. třídy HC Tábor.
Nejstarší tým žáků HC Tábor Pražany nešetřil, osmá třída dál stíhá lídry