Série s pelhřimovskými Ledními Medvědy nebyla tak lehká, jak by se na první pohled zdálo, ale ani tak těžká, se zpočátku jevilo. Celek z Vysočiny se ve všech třech zápasech dostal do vedení a nedal favoritovi nic zadarmo, nakonec ale vždy slavila úspěch hokejová kvalita na straně „Kohoutů". Tmelem vítězné mozaiky pak byla neutuchající podpora táborských hokejových fanoušků nejen na domácím stadionu, ale také v zápase na soupeřově ledě.

Klady, ale i zápory právě skončené série hledal s Táborským deníkem nový asistent trenéra HC Tábor Karel Bílek. A jaké je jeho vysvědčení?

+ PŘÍSTUP HRÁČŮ

„V prvním zápase nám přece jen chyběla rozehranost, a také vinou toho to z naší strany nebylo úplně stoprocentní. Možná o to cennější je, že to mužstvo nakonec urvalo a v závěru otočilo výsledek. Zápas v Pelhřimově už byl co do nasazení a zodpovědnosti za tým a výsledek mnohem lepší. Poslední utkání jsme nerozehráli dobře, ale pak už byl zápas v naší moci. Musíme mít stále v hlavě, že krásný hokej s góly do prázdné branky už se hrát nebude. Realita play-off je tvrdá. Kluci to vědí, šli pevně za svým cílem. Hlavně to utkání v Pelhřimově bylo v tomhle směru perfektní."

+ SCHOPNOST OTOČIT VÝSLEDEK

„Tenhle tým má ohromnou sílu a věří si. Hráči vědí, že na to mají, což je samozřejmě důležité. Ve všech zápasech jsme prohrávali a v těch prvních dvou s námi soupeř dokázal poměrně dlouho držet krok, ale kluci ani jednou nezapochybovali, že dotáhnou zápas do vítězného konce."

+ HRA V POČETNÍ PŘEVAZE

„Musím to zaklepat, ale tohle je pochopitelně důležité. V každém zápase jsme využili po dvou přesilovkách, které nám pomohly soupeře zlomit a uklidnily nás. To se rozhodně cení, protože v opačném případě může právě to srazit tým dolů."

+ PODPORA Z HLEDIŠTĚ

„Táborští fanoušci jsou prostě fantastičtí! Nebyl vůbec žádný rozdíl mezi domácími zápasy a utkáním v Pelhřimově, i tam jsme se díky našim příznivcům cítili jako doma."

- VYSOKÝ POČET VYLOUČENÝCH

„Jednoznačně náš největší problém. Těch oslabení hrajeme opravdu hrozně moc a stojí nás spoustu sil. Některá vyloučení navíc přišla v tu nejméně vhodnou dobu. V době, kdy jsme se nadechovali k tlaku a mohli soupeře dorazit, přišel zbytečný faul a začínali jsme v podstatě znovu. Na druhé straně je třeba říct, že jsme ta oslabení hráli opravdu velmi dobře. Rozhodně ale musíme být trochu disciplinovanější."

- PŘEMOTIVOVANOST

„Právě z ní mimo jiné vyplývají některá ta vyloučení. Máme v týmu dost mladých hráčů, kteří mají v takhle vypjatých zápasech je zbytečným chybám nebo faulům blíž. Chce to více zkušeností a rozvahy. Musím ale říct, že to není nic mimořádného, každý hráč udělá na ledě občas něco špatně. Chybami se ale člověk učí."

- VÝPADKY VE HŘE

„Postihlo nás to hlavně v tom třetím zápase doma, tam to bylo jako na horské dráze. Podařilo se nám ještě v první třetině otočit výsledek z 0:2 na 4:2, a ta druhá se nám pak s kolegou vůbec nelíbila. Jak už jsem říkal na začátku, žádné finesy si v play-off nemůžeme dovolit. V tomhle směru jsme v úterý měli hráčům rozhodně co vytknout, i když pak zase zabrali a měli zápas pod kontrolou."

První zápas série HC Tábor - SC Kolín se hraje v pondělí od 18 hodin na táborském zimním stadionu.