Nejprve se představí na ledě pořádně rozparáděných kolínských Kozlů, kteří se prodrali už na čtvrtou příčku tabulky, v sobotu je na svém ledě přivítá nebezpečný Nymburk. První z obou duelů se hraje na kolínském ledě už ve středu a jeho úvodní buly padne v tradičně hloupě stanoveném čase 18.07 hodin.

Středočeši mají před odvetným utkáním proti Táboru znamenitou formu, ke které přispěl i první vzájemný zápas na táborském ledě. Do té doby měli po osmi kolech na kontě pouhé dva body a trápili se na hraně elitní osmičky. Vzhledem ke kvalitě jejich kádru se ale zdálo být jen otázkou času, kdy začnou stoupat vzhůru. A právě duel u Jordánu posloužil kolínskému týmu k prvnímu krůčku, když si z něj odnesli dva body za výhru 3:2 v prodloužení. Dvěma góly se v tomto střetnutí blýskl pardubický mladík Ondřej Panna, a právě on je v současnosti s 18 body druhým nejproduktivnějším hráčem Kozlů hned za zkušeným kapitánem Josefem Malým (8+13).

Cenný zisk na táborském stadionu vnesl do kolínské kabiny obrovskou dávku sebedůvěry, která se odrazila v dalších výsledcích. V následujících osmi duelech ztratili její obyvatelé jen pět bodů za nečekanou domácí porážku 5:6 s Pelhřimovem a ztrátu dvou bodů s havlíčkobrodským lídrem (3:4 po nájezdech).

Z utkání mladších dorostenců HC Tábor s Pardubicemi B.
V kabinách dorosteneckých hokejových výběrů HC Tábor zavládla euforie

Jakkoliv to z obou zmiňovaných výsledků nevyzařuje, nejvýraznější devízou Kolína je bezesporu jeho obranná činnost. Svěřenci trenéra Petra Martínka inkasovali v dosavadních šestnácti utkáních jen 45 branek, tedy nejméně ze všech účastníků skupiny Střed. Obrovskou zásluhu na tom má dlouhodobě jeden z nejlepších brankářů ve třetí nejvyšší soutěži Martin Sejpal. V defenzivních řadách pak nastupují další zkušení borci v čele s přeškoleným matadorem Jiřím Kadlecem. Strážit soupeřovy útočníky má v mužstvu od Labe za úkol i táborský hokejista Ladislav Hlaveš, kterého po letní přípravě zavály do Kmochova města pracovní povinnosti. V posledním zápase ale chyběl vinou problémů se zády.

Táborský celek má za sebou i před sebou velmi náročný zápasový program, k čemuž přispěli i dvě domácí předehrávky proti Klatovům a David servisu. Od kolínského protivníka ho v současné době dělí deset bodů, ale jejich protivník má právě dvě utkání k dobru.
Po sobotní domácí porážce 2:6 od Žďáru nad Sázavou, která uťala předchozí pětizápasovou vítěznou šňůru, musejí trenéři udělat několik vynucených i nevynucených změn. Především je ale nutné uložit zklamání z domácí ztráty do kouta a odvézt si do Kolína stejnou sebedůvěru, jakou po sérii úspěchů disponuje tamní tým.

HC Tábor - Žďár nad Sázavou 2:6 (vpředu domácí útočník David Blažek).
Plameny ze Žďáru spálily historickou kletbu a odvezly si vítězství