Hosté udělali jedinou změnu ve vítězné sestavě z druhého domácího zápasu. Uzdravený útočník Hřebejk nahradil Fronka. Domácí vrátili do branky Klimeše a udělali dobře, protože působil výrazně jistějším dojmem než Horčička.

Úvodní třetina sice gól nenabídla, ale to neznamenalo, že by se diváci nudili. V bouřlivé atmosféře začali Jihočeši výrazně aktivněji. Do výborných šancí se dostali Heřman a Čermák, Klimeše však nepropálili.

Jenže po deseti minutách se začal obraz hry obracet a navrch začali mít Zubři. Jejich tlak zesílil v první přesilovce zápasu, kdy na trestné lavici seděl Vlček. Kváča však svůj tým podržel a měl i kus štěstí, když se dělovka veterána Pláška odrazila od břevna jeho klece.

V závěru třetiny se hosté opět zvedli, další dvě dobré šance si vypracoval Heřman, leč na Klimeše opět ani jednou nevyzrál.
Stínem úvodního dějství bylo zranění českobudějovického ostrostřelce Tomáše Nouzy, jenž byl zasažen bolestivě pukem do ruky a do zápasu už nezasáhl.

Druhé dějství svým průběhem kopírovalo to první. Jeho první polovina patřila hostím. Obrovskou šanci měl Hřebejk, vytáhl si Klimeše z branky, ale skórovat nedokázal.

Postupně ale opět začali přebírat otěže hry Přerovští. Procházkovu jedovku zlikvidoval Kváča jen s vypětím všech sil a poradil si i s gólovou příležitostí Sikory.

Po faulu Babky vysokou holí hráli domácí čtyřminutovou přesilovku, ale Motor se ubránil s přehledem. Krátce před druhou sirénou měl na hokejce gól do šatny českobudějovický Vak, ale ani on neuspěl.

Jihočeši zvládali výborně vstupy do jednotlivých třetin a potvrdili to i v té závěrečné, kdy se dokázali prosadit i střelecky. Hned ve 41. min. vypálil Heřman, Vlček se snažil odražený kotouč zasunou do přerovské klece, ale povedlo se to až znovu Heřmanovi, jenž rozjásal početnou skupinu českobudějovických příznivců.

Vedoucí gól, to bylo přesně to, co Motor potřeboval. Začal kontrolovat hru a zahrál si i svou první přesilovku. V té Čermáka vychytal Klimeš a druhý gól nepřidal ani z velké příležitosti Vak.

Přerov byl zaskočen a nebyl vůbec schopen reagovat. Naopak přibývalo šancí na druhé straně. Skórovat mohli Rob i Vlček, ale stav zůstával 0:1.

Dvě minuty před koncem ale vyhodil puk do hlediště Dostálek a Zubři hráli přesilovku. Navíc ještě odvolali gólmana, ale Motor důležitou výhru udržel.

Branka a nahrávky: 41. Heřman (Vlček, Pavlin). Vyloučení: 1:4, využití: 0:0. Rozhodčí: Mikula, Dědek – Ganfer, Hanzlík. Diváci: 2600. Stav série: 0:3.
ČEZ Motor: Kváča – Fillman, F. Novák, Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha – Dostálek, Rob, Čermák – Nouza, Vlček, Heřman – Šulek, Vak, Pajič – Hřebejk, Škoda, Babka. Trenéři Stavjaňa a Štrba.

Zdroj: Deník/ Pavel Kortus