Návštěva byla sice o něco  menší než na premiéře před týdnem s Havlíčkovým Brodem, přesto byla atmosféra zápasu opět výborná.

Jihočeši prožili doslova pohádkový vstup do utkání.  Hned v první minutě byl faulován Skuhravý a v početní výhodě zaznamenal svůj letošní premiérový gól  výstavní dělovkou kapitán Kotalík.

O minutu později odvedl výbornou práci u šumperské branky Kuchejda a Ondřej dorážkou skóroval podruhé.   Třetí branku přidal hned v 5. min. mladík Bárta a hosté byli doslova na ručník.

Šumperská střídačka reagovala oddechovým časem, ale nápor soupeře se jí podařilo přibrzdit jen minimálně. Motor na ledě nadále jednoznačně dominoval. Gólů v brance šumperského Kašíka mohlo být ještě více. Ale další parádní Kotalíkův projektil orazítkoval břevno jeho klece a střelu Třetiny zastavila tyč.

V úvodu druhého dějství hrál Šumperk přesilovku a vypracoval si svou první skutečně gólovou šanci v zápase. Holík dokonale vysunul Hlinku, ale jeho sólo bravurně zlikvidoval Halmoši.

Pod vlivem poměrně jasného vedení domácí celek už nebyl zdaleka tak hladový po gólech a hosté se stále častěji dostávali na dostřel Halmošiho branky. Gólman Motoru však potvrzoval, že se v úvodu sezony potkal s dobrou formou.

Uklidňující čtvrtý gól však nakonec přece jen přišel. Pět minut před druhou sirénou namířil v přesilovce od modré přesně obránce Novák.

V závěrečné třetině pozornost v pohodě hrajících domácích výrazně opadla a v obraně zůstávala okénka. Šumperští se tak dostávali do šancí, ale Halmoši v brance skutečně čaroval.
Vlažnější přístup týmu nenechal klidným trenéra Bělohlava a při trochu překvapivém oddechovém času promluvil svým svěřencům do duše.
Ti nakonec zápas dotáhli bez potíží do vítězného konce  a Dominiku Halmošimu první letošní nula skutečně slušela.

Branky a nahrávky: 2. Kotalík (Novák), 3. Ondřej (Kuchejda), 5. Bárta (Semrád), 35. Novák (Moravec, Kotalík).
Vyloučení: 6:7, využití: 2:0.
Rozhodčí: Doležal – Kreuzer, Polonyi. Diváci: 4185.
Motor: Halmoši – Novák, Moravec, Posmyk, Vráblík, Semrád, Kříž, Prokop – Kotalík, Skuhravý, Třetina – Bárta, Melka, E. Turek – Ondřej, Šachl, Kuchejda – Ferebauer, Přibyl, Vaniš. Trenéři Bělohlav a Jágr. 

Hlasy trenérů - Radek Bělohlav (Motor): "První čtyři minuty daly ráz celému utkání. Bohužel jsme se ale uspokojili a soupeř nás začal přehrávat. Nebýt výborného gólmana Halmošiho, tak jsme měli problémy. Tři body ale samozřejmě bereme."

Radek Kučera (Šumperk): "Pokazili jsme vstup do utkání, kdy jsme dostali tři góly. Takový zápas už se pak těžko otáčí."