Oba zápasy se lišily jako noc a den. Zatímco v pondělním prvním utkání působili sešívaní hodně neškodným dojmem a konečná prohra o dva góly pro ně byla ještě milosrdná, v úterý hosté přidali na bruslení i důrazu a najednou bylo na ledě všechno jinak.

První třetinu ještě Jihočeši díky Pavlinově gólu v přesilovce pět na tři vyhráli 1:0, ale ve druhé části přišla kritická desetiminutovka, během které Slavia nastřílela tři branky a tím prakticky rozhodla o výsledku. „Oproti pondělnímu zápasu jsme tentokrát podali play off výkon," chválil své svěřence i asistent trenéra Slavie Jan Srdínko. „Dobře jsme bruslili a hráli do těla. Z naší strany to bylo povedené utkání, i když jsme se zase nevyvarovali zbytečných faulů. To jsou věci, které nás příště mohou stát zápas a musíme si na ně dát pozor," zdůraznil.

TAKÉ ČTĚTE: Ve druhé třetině přišel z naší strany blackout, jen kroutí hlavou Rok Pajič


Motor tentokrát nepodal takový výkon, který by vedl k úspěchu. Možná pod vlivem poměrně jednoduchého vítězství v prvním duelu tentokrát mužstvo hrálo snad až příliš bohorovně.

Na nástup soupeře ve druhé třetině vůbec nebylo schopné zareagovat a výsledkem byly tři inkasované góly. „V první dvacetiminutovce jsme byli aktivní a myslím si, že to byl základ našeho sebeuspokojení. Ve druhé třetině si hráči zřejmě mysleli, že utkání bude mít pondělní průběh a je jen otázkou času ho dohrát. Byli jsme hodně pasivní a soupeř nás potrestal třemi góly," nelíbil se trenéru Motoru Antonínu Stavjaňovi přístup jeho týmu k utkání.

Ve třetí třetině domácí mohutně finišovali. Osm minut před koncem Dostálek snížil na rozdíl jediného gólu a v závěru vyprodaná hala hnala svůj tým v power play za vyrovnáním. Před mladým gólmanem Slavie Frodlem doslova hořel led, ale kýženou branku se Jihočechům vsítit nepodařilo. „Dvacet minut třetí třetiny pro nás bylo málo, abychom vyrovnali," posteskl si Stavjaňa.

DÁLE ČTĚTE: Motor nezvládl se Slavií druhou třetinu a v semifinálové sérii je vyrovnáno

Slavia českobudějovické hokejisty svým zlepšeným výkonem zaskočila. „Mě ne," opáčil důrazně trenér. „Já jsem s tím počítal. Ráno jsme to na poradě hráčům zdůrazňovali. A nakonec to dopadlo, jak to dopadlo," zakroutí Stavjaňa hlavou.

Semifinále nyní bude pokračovat dvěma zápasy na stadionu Slavie v Edenu a jedno je jisté. Motor tam nečeká rozhodně vůbec nic jednoduchého.

Zdroj: Deník/ Pavel Kortus