V hostující sestavě chyběli marodi Kutlák, V. Doktor a Bradley, ale také mladý P. Novák, jenž je s reprezentační sedmnáctkou v Kanadě. Na soupisku se nevešel ani zkušený útočník Doležal, kterého nahradil junior Hrubec. V domácí sestavě chyběl dlouhodobě zraněný exjihočech Nouza.

„Nesmíme dělat zbytečné fauly, abychom soupeře nepouštěli do přesilovek, které má výborné,“ nechal se slyšet před zápasem asistent trenéra Motoru Aleš Totter. Jenže jeho svěřenci se touto radou bohužel vůbec neřídili…

Hned v 5. min. se nechal dost lacino vyloučit Plášil a v přesilovce šli Jestřábi do vedení. Nekrytý bývalý budějovický hráč Žálčík oklamal gólmana Strmeně a šikovně zasunul kotouč za jeho záda.

Hosté se nepoučili, záhy pustili soupeře dokonce do dvojnásobné početní výhody, ale z té už naštěstí neinkasovali.
Postupně se však karta začala obracet. Trestnou lavici začali plnit domácí a v 15. min. bylo vyrovnáno. V přesilovce pět na tři našel Endál milimetrovou přihrávkou Gilberta a kanadský rutinér neměl problém střelou z první trefit odkrytou branku.     

Jak byla úvodní třetina vyrovnaná a hosté ji na střely na branku vyhráli 15:8, tak v té druhé naprosto propadli hlavně z hlediska disciplíny. Na trestnou lavici putovali hned pětkrát, což je v konečném důsledku stálo body…

Domácí měli velké šance a nakonec šli také podruhé v utkání do vedení. A bylo to znovu v přesilovce po zbytečném faulu Fillmana. Přesně do horního růžku Strmeňovy klece se bombou trefil Luňák.  

Třetí gól přidali Prostějovští paradoxně těsně po skončení hry ve vlastním oslabení. Jihočeši zapomněli na Mikliše, který se vracel z trestné lavice, a ten své sólo nadvakrát proměnil.

V závěru druhého dějství Motor přece jen oživil hodnotu svých akcií. A byl to znovu Gilbert, který dorazil Pavlinovu střelu od modré. Jenže poté zamířil znovu za katr Endál, Prostějov sehrál parádně přesilovku a Divíšek na konci bleskové kombinace zvyšoval pouhých dvacet vteřin před druhou sirénou už na 4:2  

Tím byl dán ráz celého zbytku utkání. Ve třetím dějství to dlouho byla ze strany Motoru křeč. Až pět  minut před koncem tečoval Šimánek v přesilovce střelu Dančišina a snížil na rozdíl jediného gólu. Jenže možný pokus o vyrovnání definitivně torpédovalo Pýchovo vyloučení dvě minuty před koncem…

Čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou pak pečetil při power play hostí do prázdné branky svým druhým gólem Žálčík.      

Branky a nahrávky: 5. Žálčík (Dvořáček, Zdráhal), 25. Luňák (Zdráhal, Havlík), 34. Mikliš (Starý), 40. Divíšek (Prokeš, Zdráhal), 60. Žálčík (Divíšek, Dvořáček) – 15. Gilbert (Endál, M. Novák), 36. Gilbert (Heřman, Pavlin), 55. Šimánek (Dančišin, Pavlin). Vyloučení: 6:9 (navíc host. Pýcha 10 min.), využití: 3:2. Rozhodčí: Fiala, Kašík – Lukš, Novák. Diváci: 1814. ČEZ Motor: Strmeň – Fillman, Pýcha, Plášil, Vydarený, Pavlin, Kachyňa - Babka, Dančišin, Beránek – Čermák, Šimánek, M. Novák – Heřman, Gilbert, Hrubec – Endál, R. Přikryl, J. Doktor. Trenéři Prospal a Totter.  

Stavba dálnice D3 v úseku Bošilec - Ševětín.
Dálnice začne první soutěž na úsek za Budějovicemi