Malinké zakolísání v podobě dvou porážek venku je už naštěstí zapomenuto. Jihočeši zabrali, vyhráli čtyřikrát v řadě a v tabulce se drží na třetí příčce, ale se stejným bodovým ziskem jako vedoucí Karlovy Vary a druhý Přerov. „Povedly se nám čtyři zápasy a vyhráli jsme je,“ konstatuje asistent trenéra Martin Štrba. „Nic zásadního se ale neudálo. Pouze jsme začali v utkáních plnit to, co jsme si řekli před nimi,“ dodal.

V sobotu ve Vsetíně vyhrál jeho tým 4:1 po nejlepším výkonu ze všech dosavadních duelů venku. „To byl zápas odehraný podle našich představ,“ přikývne Štrba. „Věřím, že takhle budeme pokračovat i dál. Ve Vsetíně jsme odehráli skutečně dobré utkání.“

Zatímco v předcházejících duelech se příliš nedostávala do hry čtvrtá řada, tentokrát ve Vsetíně nebyli mladíci vůbec. Důvod však nebyl výkonnostní. „Přišel požadavek z mládežnických týmů, jestli bychom neuvolnili kluky ze čtvrté lajny pro juniorku, čemuž jsme vyhověli,“ vysvětluje asistent. „Uvidíme, kolik prostoru dostanou teď s Třebíčí,“ nechce předbíhat.

Ve středu čeká českobudějovické hokejisty devátý celek tabulky Třebíč. „Je to pro nás další zápas v sezoně,“ nebyl tentokrát Štrba přehnaně sdílný. „Určitě jsou nepříjemnější doma. Uvidíme, s čím přijedou. Letos se jim zatím moc nedaří. Necháme se překvapit, s čím na nás vyrukují.“

Posledních pět zápasů odchytal velmi dobře gólman číslo jedna Petr Kváča. Jestli nastoupí od začátku opět on, nebo dostane zase jednou šanci jeho náhradník David Gába, zatím jasné není. „To rozhodne hlavní trenér,“ podotkl asistent.

Z útočníků je dlouhodobě mimo hru po operaci kolena Martin Novák. V případě výpadku některého z dalších hráčů by to mohl být problém. „Vzhledem k tomu, že až do konce prosince můžeme do zápasu nasadit vždy jen sedmnáct starších hráčů a jednoho juniora, tak bylo rozhodnuto, že nebudeme držet až tak široký kádr. Podle toho reagujeme,“ nevidí Štrba žádný zádrhel.

Kromě již zmíněného Martina Nováka je na marodce ještě obránce Mucha, jinak mají trenéři k dispozici kompletní kádr.