Potíže táborských trenérů s poskládáním ofenzivních řad ještě umocnila termínová kolize s utkáním „béčka“ v Telči. Na táborské diváky tak čekalo překvapení v podobě výpomoci zkušeného Martina Maříka. Debut ve třetí nejvyšší soutěži si odbyl také mladík Tomáš Syrovátka.

Úvodní minuty provázel svižný hokej z obou stran, ale brankáři Novák s Martínkem příliš práce neměli. První podstatný okamžik zapsali do historie zápasu hosté od Labe. V polovině 5. minuty přistál odražený puk přesně na holi Kadlece a šestačtyřicetiletý kolínský matador neměl problém umístit ho do odkryté části táborské branky – 0:1. V následujících minutách se několikrát zablýsklo na obou stranách hřiště, ale opravdu vyložených příležitostí bylo pomálu. O to radostnější se stala pro domácí diváky situace z úvodu 12. minuty, kdy se učebnicovou kombinací prezentovali všichni tři členové první formace a kapitán Matušík na jejím konci neomylně vyrovnal na 1:1. Tento stav si nakonec soupeři přenesli do druhé části hry. Blíže k jeho úpravě měl kolínský soubor, ale Táborští se příkladně ubránili jeho dvěma přesilovým hrám a střela Prokopa se jen lehce otřela o horní tyč.

Na začátku druhé periody si oba týmy vytvořily po jedné šanci. V té první se ocitl domácí forvard Pechánek, ale faul M. Březiny mu zakončení znepříjemnil. V následné přesilovce Kohouti chybovali a mohou děkovat Novákovi, který zmařil stoprocentní příležitost Středočechů. Jejich další útočná snaha už se ale účinkem neminula. V polovině 28. minuty zůstal před Novákem nepokrytý Morkes a družina od Labe podruhé vedla – 1:2. Přesně o tři minuty později přišli domácí hokejisté s gólovou odpovědí. Při druhém vyloučení kolínského obránce M. Březiny si po přihrávce Maříka našel dobrou střeleckou pozici Heřman a Martínek se jen smutně ohlédl – 2:2. Tento okamžik probudil v táborských hráčích novou vlnu sebevědomí a zdálo se, že získávají půdu pod nohama. V době, kdy se jejich snaha měnila ve viditelnou herní převahu, je ale dvě zbytečné chyby postavily pod pořádně ledovou sprchu. V čase 36:45 potrestal domácí zaváhání na obranné modré čáře Barták a jen minutu na to rozjásal kolínskou střídačku i početnou skupinu hostujících fandů kapitán Malý – 2:4.

Jakkoliv se domácí mužstvo ocitlo v tíživé situaci, patnáctiminutová přestávka v něm vypěstovala mohutnou touhu po výsledkovém obratu. Jenže… Odhodlání zvrátit vývoj střetnutí usnulo už po osmadvaceti sekundách hry. První vpád Kozlů do útočného pásma připravil ideální střeleckou pozici pro Kyselu, a ten nejenže zvýšil na rozdíl tří gólů, ale zároveň ukončil působení brankáře Nováka v zápase – 2:5. Tvrdý gólový direkt už zanechal na hře Jihočechů trvalé následky; ve své hře už nedokázali najít byť jen jeden záchytný bod, a tak to měli hokejisté od Labe v cestě za konečným vítězstvím poměrně snadné. Radostný návrat domů si ještě mohli zpříjemnit při více než minutu dlouhé přesilovce pěti proti třem, ale gólman Klestil pro ně vystavěl ve svém brankovišti neprostupnou hráz.

HC TÁBOR – SC KOLÍN 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)

Branky: 12. Matušík (Heřman, Seidl), 31. Heřman (Mařík, K. Černý) - 5. Kadlec (Panna), 27. Morkes (Kadlec), 37. Barták (Morkes, Kysela),38. Malý (Pýcha), 41. Kysela (Prokop). Rozhodčí: Micka - Oudes, Ovsík. Vyloučení: 7:6 - navíc T. Černý (Tábor) 10 minut. Využití: 1:0. Diváků: 1549.
SESTAVY| - HC Tábor: D. Novák (41. Klestil) - Tesař, Havran, K. Černý, Duben, T. Černý, Dvořák, Raiterman - Seidl, Matušík, Heřman - J. Březina, Pechánek, Mařík - Kadilák, Syrovátka, Škrdleta. SC KOLÍN: Martínek – Kadlec, M. Březina, Hlaveš, Pýcha, Barták, Havelka - Malý, Semirád, Panna, Pilný, Morkes, Zumr, Kozák, Prokop, Kysela, Netušil, M. Černý.

Hodnocení trenéra HC Tábor Tomáše Matušíka: „Prohráli jsme a jsme z toho samozřejmě hodně smutní. Mužstvo odehrálo celý zápas v enormním nasazení a v tomhle směru hráčům nemůžeme vůbec nic vytknout. Utkání ale jednoznačně rozhodly současné větší dovednosti a kvality soupeře v průměru celého mužstva. Kolín možná nebyl lepší o ty tři góly, ale vyhrál naprosto zaslouženě.“

K dalšímu střetnutí zajíždějí Kohouti v sobotu do Nymburka,