Příliš nepomohla ani reprezentační přestávka. Nadále zůstává mimo hru snad až moc hráčů základního kádru.

V obranných řadách by v pátekproti Brnu mohl naskočit René Vydarený. „Trénuje už druhý týden a je pravděpodobné, že proti Brnu nastoupí,“ nabízí sportovní manažer klubu Josef Zajíc alespoň jednu pozitivní informaci.

Vydareného slovenský kolega z defenzivy Mountfieldu Peter Mikuš ještě s největší pravděpodobností do zápasu nezasáhne. Mimo hru je po otřesu mozku ze zápasu se Slavií Praha. „Trénuje od minulého pátku. Pořád má ale menší problémy s pohyblivostí krční páteře. Do hry naskočí asi až příští týden,“ uvádí Zajíc.

V žádném případě v páteknenastoupí mladý obránce Roman Vráblík. „Má natržený vaz v oblasti u klíční kosti. Ještě týden bude nosit ruku v závěsu a pak musí rameno rozhýbat. Minimálně čtrnáct dní ještě bude mít pauzu.“

V obraně by mohl zaskočit zkušený Miroslav Dvořák, i když jeho zdravotní stav také není ideální. „Má problémy s třísly, což je vždycky nepříjemné. Trénuje, připraven do hry by být mohl, ale otázkou je, jestli to jeho třísla vydrží,“ krčí Zajíc rameny.

Marody má Mountfield i mezi útočníky. Blíží se návrat Rostislava Martynka, který měl zlomenou vřetenní kost. „Už trénuje a mohl by být k dispozici pro nedělní zápas v Karlových Varech,“ věří manažer.

Horší je situace ohledně kotníku Martina Podlešáka. „Sundal ortézu a začíná ho rozhýbávat. U něj je doba léčení vždy kratší než u většiny ostatních hráčů, takže předpokládáme, že do konce příštího týdne začne trénovat na ledě. Jeho zranění je ale dlouhodobějšího charakteru a je otázka, kdy by mohl být připraven do zápasu,“ nechce Zajíc předbíhat.

Pozitivní je, že se o nic vážnějšího nejedná v případě Jakuba Langhammera, který vynechal pouze středeční zápas ve Vítkovicích. „Měl střevní potíže. Nejedná se o nic vážného. S Brnem bude hrát,“ ujistí Zajíc.

Určitě v nejbližších zápasech naopak nebude trenérům k dispozici věkem ještě junior Jakub Marek, jenž má zraněné kolenní vazy z lednového zápasu v Plzni. „Ještě minimálně týden bude mít ortézu. Potom by pomalu mohl začít s tréninkem. Dříve než v březnu ale určitě připraven nebude,“ konstatuje Zajíc.