Povzbuzující je především způsob, jakým se k první výhře v sérii propracovali. Ještě v poslední minutě prohrávali se Šumavany 1:2, pak je ale spasila přesilovková trefa Drse a utkání dostalo dramatickou zápletku v podobě prodloužení.

A v něm emoce vytryskly naplno. Postaral se o to gól z hole domácího Mikesky znamenající rozuzlení zápasu. Uznán byl až po dohodě všech čtyř rozhodčích, protože hosté reklamovali, že puk ještě nepřešel brankovou čáru. Členové hostující družiny nesli tento verdikt znamenající jejich porážku s obrovskou nevolí; na ledě přistál dokonce buben vimperských fandů, kteří si po zápase chtěli vše osobně vyříkat s arbitry Hamrem a Stachem. I díky přivolané hlídce městské policie jim to nebylo umožněno. Mezitím plály vášně také v útrobách stadionu a odnesly to dveře jedné ze šaten.

Na veselské mužstvo čeká v neděli pořádně peprná odveta a bude zajímavé sledovat, jak se s ní jeho členové vypořádají. V případě, že by se domácímu týmu podařilo vyrovnat stav série na 1:1, přijde na řadu rozhodující duel na veselském ledě, a to ve středu od 18 hodin.

LOKO VESELÍ n/L. - HC VIMPERK
3:2 po prodl. (1:0, 0:1, 1:1 – 1:0)

Branky: 3. Čáp (Chlaň), 60. Drs (Čáp), 62. Mikeska (Čáp) – 39. Binder (Chaloupka, Hanzal), 53. Horejš (Hanzal). Rozhodčí: Hamr, Stach – Müller, Soukup. Vyloučení: 5:9 – navíc Fleischman (Vimperk) 10 minut. Využití: 1:0.
Diváků: 360.
Sestava domácí Lokomotivy: Dvořák – Chlaň, Drs, J. Benda, L. Míchal, Krampl, Kyml – Čáp, Mikeska, Nehoda, J. Míchal, R. Benda, Bůžek, Kratochvíl, Novák, Vlach.