Rok a čtvrt bez hokeje! Takový verdikt si ve středu vyslechl jablonecký hokejista Martin Tondr, jehož zákrok na sudího Patrika Vokřála v sobotním druholigovém utkání HC Tábor – HC Vlci Jablonec rozbouřil hokejovou hladinu po celé republice. Středeční rozhodnutí svazové disciplinárky navíc nemusí být posledním trestem, který osmadvacetiletého hráče v souvislosti s jeho zkratem postihne – v současnosti už hrozivou událost ze sobotního duelu šetří i táborská policie.

 Na zasedání disciplinární komise ČSLH byli jako svědci pozváni také dva táborští hokejisté: obránce Tomáš Černý, jenž se právě s Martinem Tondrem ocitl v souboji, který zranění předcházel, a brankář Tomáš Klestil, jehož pohled na nepříjemnou situaci bezprostředně po zápase citovala některá média. Především druhý jmenovaný měl ve středu poměrně perný program. „Byl jsem pozván na policii i na disciplinárku v Praze, kde jsem poskytl svůj pohled na věc. Víc už k tomu teď říkat nesmím, protože věc je v šetření," uvedl gólman táborských druholigových Kohoutů.

 Jeho spoluhráč Tomáš Černý nám popsal chvíle na disciplinárce. „Šel jsem dovnitř po Klesťovi (Tomáš Klestil) a strávil jsem tam zhruba dvacet minut. Rozebírali jsme to, co bylo vidět na videozáznamu a názorně jsem měl ukázat, jak se souboj vyvíjel dál. Po mne pak šel na řadu Martin Tondr. S tím jsme se potkali na chodbě, ale nemluvili jsme spolu. Já si vyřizoval ještě nějaké svoje věci, co dělal on, netuším," řekl Táborskému deníku Tomáš Černý.

 Jedno důležité rozhodnutí tedy padlo a nyní záleží na práci policistů, jak s tímto pozoruhodným a smutným případem v příštích dnech naloží. Ať tak či tak, táborští hokejisté se snaží mediální humbuk, který se po sobotních událostech na táborském ledě strhl, hodit za hlavu a plně se soustředit na nejbližší mistrovské zápasy. Ten nejbližší odehrají už v sobotu na ledě Klášterce nad Ohří. „Zápas s Jabloncem se teď snažíme úplně vytěsnit z hlavy. My jsme ho po herní stránce zvládli opravdu velmi dobře, ale ta jeho hrozná tečka pochopitelně všechno maže. A je strašně nepříjemné, co se kolem toho všeho teď děje," prohlásil kouč mužstva HC Tábor Tomáš Matušík.