Domácí střídačka udělala ve vítězné sestavě z úterního prvního duelu jedinou změnu. Nejezchleba na levém křídle čtvrté řady nahradil M. Novák.

Vstup do zápasu ale vyšel tentokrát lépe hostím. Chyběla vteřina do vypršení druhé minuty, když domácí obranou prolétl Pořízek a zamířil přesně pod horní tyčku.

Vyrovnáno bylo naštěstí už po třech minutách. Po Jonákově nahození se prosadil na brankovišti důrazný Čermák a protlačil kotouč za Růžičkova záda.

Po ostrém zákroku na Květoně dostal hostující Kotala trest na pět minut a do konce zápasu. Dlouhou přesilovku však Motor sehrál bídně. V jejím závěru mohli domácí naopak sami inkasovat. Po promáchnutí F. Nováka ujížděl sám na Kváču Greš, na českobudějovického gólmana však nevyzrál.

V 16. min. Budvar aréna jásala podruhé. Instinkt střelce potvrdil M. Novák, jenž nadvakrát překonal Růžičku, a Motor poprvé vedl. „Začátek nám nevyšel, ale rychle jsme se oklepali. Důležité je, že se tlačíme do branky. Z tlaku jsme dali dva góly a řekl bych, že vedeme zaslouženě,“ zhodnotil první třetinu gólman Motoru David Gába, jenž zůstal mimo sestavu a zápas sledoval z tribuny.

Druhá třetina byla hodně neurovnaná a hostím se podařilo v polovině zápasu vyrovnat. Střelou z bezprostřední blízkosti nedal Kváčovy šanci bývalý hráč Motoru Fronk.

Inkasovaná branka Jihočechy vyloženě vykolejila a ocitli se pod značným tlakem soupeře. V těchto momentech naštěstí podržel své spoluhráče gólman Kváča. „Prvních deset minut druhé třetiny jsme si koledovali. Také jsme dostali banán a mohlo jich být i víc, ale Kvaky nás podržel,“ ocenil Gába výkon svého brankářského kolegy.

Naštěstí přišel gól na druhé straně. Z ničeho nic vyslal Dostálek přesným pasem do sóla Jonáka a ten zakončil ukázkovým blafákem. Závěr třetiny patřil domácím, ale v přesilovce se přes řadu šancí prosadit nedokázali. „Krásný gól nás nakopl a byli jsme zase lepší,“ konstatoval Gába.

Do třetí třetiny vstoupil Motor s důrazem na pozornou hru v obraně. Na žádná dobrodružství už nebyl prostor. Havířov si vynutil dvě přesilové hry, ale žádný zdrcující nápor se z jeho strany nekonal. Domácí už spoléhali jen na brejky. Definitivně z nich mohli rozhodnout Dostálek i Heřman, skóre se však neměnilo.

Dvě a půl minuty před koncem hosté odvolali brankáře, ale Motor bránil velice dobře a do prázdné branky pečetil Heřman.

Hlasy trenérů - Luboš Rob st. (Motor): "Bylo jasné, že druhé utkání bude odlišné od toho prvního. To tak v play off bývá. Bylo silověhší a tvrdší. V určitých fázích zápasu jsme se dostávali pod tlak. Měli jsme štěstí, že jsme vždy v důležitém momentu dali gól. To k tomu také patří. V závěru už jsme drželi výsledek. V play off se hraje na vítězství, a ne na krásu."

Jiří Režnar (Havířov): "Prohráli jsme, ale podali jsme lepší výkon než v úterý. To jsme hráli play off jen první třetinu, teď celý zápas. Škoda, že nám tam v závěru nespadl vyrovnávací gól, dostali bychom Budějovice pod tlak. Kváča ale předvedl fantastické zákroky."  

Branky a nahrávky: 5. Čermák (Jonák, L. Rob ml.), 16. M. Novák (M. Bárta), 32. Jonák (Dostálek), 60. Heřman (Vampola) – 2. Pořízek (Dudek), 29. Fronk (Krisl). Vyloučení: 3:4 (navíc host. Kotala 5 + do konce), využití: 0:0. Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Kokrment, Malý. Diváci: 5803. Stav série: 2:0.
ČEZ Motor: Kváča – Čáp, Kutlák, Fillman, F. Novák, Vráblík, Kučný, od 28. navíc Kachyňa – L. Květoň, Vampola, Nedorost – Čermák, L. Rob ml., Jonák – Dostálek, Mikyska, Heřman – M. Bárta, Galamboš, M. Novák. Trenéři Jelínek, L. Rob st. a Kotalík.