Soupeřem David servisu je Havlíčkův Brod a po dvou zápasech českobudějovický tým prohrává nula dva na zápasy.

Na havlíčkobrodském stadionu David servis prohrál 5:3, a věřil, že v domácím prostředí soupeři porážku oplatí. Havlíčkův Brod však v Pouzar aréně prokázal vysokou kvalitu a vyhrál přesvědčivě 5:2.


Rozhodující pro vývoj utkání byly přesilové hry a jejich využívání. Všech pět gólů totiž Havlíčkův Brod nastřílel v početní výhodě. „O výsledku utkání rozhodla naše nedisciplinovanost. Všech pět gólů jsme inkasovali z přesilovek. Kdyby se počítalo skóre, když se hraje v rovnovážném počtu, tak jsme vyhráli 1:0,“ uvažuje útočník David servisu Jiří Bárta.

Jednu přesilovou hru využili také domácí, když hned ve třetí minutě dostal puk za záda brankáře Nováka právě Bárta. „Konec základní části jsme odehráli v dobré formě a padalo nám tam hodně gólů. Teď mi přijde, že se na ně víc nadřeme. Play off je ale jiná úroveň, a je vidět, že Havlíčkův Brod je zvyklý tyto zápasy hrát a umí to,“ říká autor jednoho ze dvou gólů David servisu.

Mladý útočník byl také u druhé branky svého týmu, na který nezištně přihrál Lukáši Summerauerovi. To už ovšem David servis prohrával 1:5.

Velký zápas odehrál zkušený havlíčkobrodský útočník Miroslav Třetina, který byl u tří gólů svého mužstva. „Právě on a Lukáš Endál jsou klíčovými hráči soupeře. Kdyby je neměl, určitě by se to vyvíjelo jinak. Tuto dvojici musíme v příštím utkání eliminovat,“ upozorňuje na nebezpečnou havlíčkobrodskou dvojici Bárta.

Útočník David servisu ví, že tudy vede cesta k úspěchu ve třetím duelu, který se v havlíčkobrodské Kotlině hraje ve středu. „A taky se nesmíme nechat zbytečně vylučovat,“ přidává další klíč k úspěchu forward Českých Budějovic.

Jiří Bárta ujišťuje, že sil má tým David servisu ve svém rezervoáru dostatek a do Havlíčkova Brodu jede ve středu za každou cenu vyhrát. „Havlíčkův Brod určitě je k poražení, v sezoně se nám to podařilo třikrát. Určitě zabojujeme o to, abychom hráli v pátek s Havlíčkovým Brodem doma znovu,“ říká.

Zároveň však respektuje sílu vítěze základní části a uvědomuje si odlišnost zápasů v play off. „O síle Havlíčkova Brodu svědčí fakt, že vloni usiloval v kvalifikaci o WSM ligu a přes Vsetín nepostoupil snad jenom o skóre,“ připomíná vyvrcholení minulého ročníku druhé ligy Bárta.