
Vyrobit zhruba tři a půl litru džusu z pomerančové kůry trvá čtyři dny.
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Pomeranče důkladně omyjte
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Omyté citrony nakrájejte na poloviny
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
A následně odšťavněte
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Šťávu z pěti pomerančů slijte - získáte zhruba půl litru džusu
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Zbylé kůry dále použijete pro přípravu skvělého džusu
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Kůry nakrájejte na čtvrtky
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Zalijte je jedním a půl litrem vroucí vody
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Druhý den přilijte další vodu, kyselinu citronovou a cukr
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Třetí den kůru rozemelte
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Nádoby musí být uzavřené, nebo přiklopené talířkem či pokličkou
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Čtvrtý den je čas vyrobený džus slít
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Přeceďte přes plátýnko
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Důkladně vyždímejte veškerý obsah
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Přecezený džus slijte do láhví
Zdroj: se svolením Martiny Němcové
Z pěti pomerančů lze odštavněním a následným zpracováním kůry získat přes čtyři litry džusu
Zdroj: se svolením Martiny Němcové