Na kdyby si fotbal nehraje…,  ale kdyby Frýdek-Místek prohrával o poločase na stadionu Soukeník 3:0, odpovídalo by to průběhu hry. Duel dvou na jaře neporažených celků měl v prvním dějství jednoho významného aktéra - domácí celek. Ano, Frýdeckomístečtí napálili v 11. minutě z velkého úhlu boční tyč, ale další šance jim na kopačkách v chladném počasí zamrzly.

Jihočeši v první půli asi urazili fotbalovou štěstěnu, výčet jejich šancí je předlouhý: v 16. minutě se Džafič vyšrouboval do vzduchu a hlavou v dobré pozici polechtal vypínací síť nad břevnem, pak tentýž hráč neuspěl s nájezdem na gólmana, po dalším centru do vápna Hanzlík orazítkoval rovněž z boku vnější tyč a posléze měl dvakrát gól na noze velezkušený (a v tom zápase kapitán) Kočí, který ani jednou nenaložil dobře s okamžiky střelce.

Aleš Kočí pak do třetice po přestávce pěkně vypálil z trestného kopu, ale gól byl pro Táborsko asi zakletý. Tým dřel, jenže pak přišel osudový moment. Vystřídavší Linhart se asi po hodině hry před vlastním pokutovým územím dopustil lehkovážné chyby při rozehrávce, frýdecký Skwarczek se zadarmo dostal k míči a hrubky využil ke skórování – 0:1. Na vyrovnání zbývalo ještě dost času, ale kombinace modrobílých přece jen vázly. Jedinou velkou příležitost měl Sladký, ale v 80. minutě přestřelil kýžený prostor tří tyčí.
Táborsku nelze upřít obrovská snaha, defenziva pracovala bezchybně. Jeho hráči byli aktivní, v neustálém pohybu, ale na gól v soupeřově síti nedosáhli.

FC MAS Táborsko - MFK Frýdek-Místek 0:1 (0:0)
Branka: 61. Skwarczek

FC MAS Táborsko: Toma – Juroška, Cíferský, Běloušek, Hanzlík – Sladký – Pilík (56. Linhart), Kočí (76. Froněk), Kučera (78. Dordić), Ciku – Džafić.

MFK Frýdek-Místek: Mihálek – Byrtus, Literák, Klabník, Švrček – Ďuriška, Krišto, Skwarczek, Ižvolt (70. Krčula), Ujlaky (90. Ilko) – Hošek (88. Slaninka).

Rozhodčí: Příhoda – Fišer, Šimáček.
ŽK: Hanzlík – Hošek, Krčula.
Diváci: 524.

Hodnocení trenéra FCT Petra Frňky:
„Byl to zápas plný našeho zmaru, měli jsme pět jasných gólovek a nedáme nic. Udělal jsem chybu, špatně jsem vystřídal. Dal jsem do hry Linharta s tím, že nám pomůže vyhrát zápas. Chtěl jsem, aby byl ve sprintu, aby hru zintenzívnil, ale nakonec to byl náš nejslabší hráč na hřišti a ještě soupeři namaže na gól. Jsem obrovsky zklamaný. Všichni kluci dřeli, makali, ale on se na to vykašlal…Takhle se fotbal nehraje. Jak jsem řekl, šancí jsme měli dost, ale já za to hráčům hlavu neutrhnu. Katastrofa je, že prohrajeme se soupeřem, který jednou zazvonil na tyč a pak nic neměl. To, co předvedl Linhart na hřišti, to je něco neakceptovatelného. To ještě bude mít dohru. Neudělal pro tým vůbec nic, jeho hra neměla úroveň. To je něco, co vůbec nemůžu pochopit, spolknout to. Střídáním jsem ten zápas prohrál, přestali jsme být dobří, dovolili jsme soupeři hru vyrovnat."

Hodnocení trenéra MFK Frýdek-Místek Mikuláše Radványiho:
„V prvním poločasu byli domácí agresivnější. Lépe kombinovali. Vypracovali si proti nám dost šancí. My jsme si koledovali o to, kdy dostaneme gól. Naštěstí jsme tento tlak ustáli, nedostali jsme gól. Druhý poločas už byl z naší strany lepší. Za ten druhý poločas jsme si možná vítězství zasloužili. Byl to zápas o jednom gólu, kdo ho dá, vyhraje. My jsme ten gól dali a vyhráli jsme se. A že nám domácí hráč na gól nahrál? Ano, jasně. Na podzim jsme takové štěstí neměli, prohrávali jsme, teď ho máme, a proto zápasy vyhráváme. Ale odjakživa platí, že štěstí přeje odvážnému, za což jsem velmi rád."