Díky střele dvaatřicetiletého záložníka Petra Benáta se fotbalisté Dynama i jejich fanoušci dočkali v lize zase vítězství.

Jak jste tu svou vítěznou trefu viděl? Zdálo se, že jste ani nepostřehl, zda proti vám brankář vybíhá a zda si na míč sáhl?

Já si narazil balon s Kubou Horou, který mi to perfektně předložil. Já se v první chvíli lekl, že stojím v ofsajdu, ale stačil jsem se kouknout na pomezního, a když jsem viděl, že má praporek dole, už jsem se jen snažil Špita prostřelit. Že vybíhá, to jsem viděl, avšak zda si na míč sáhl, abych řekl pravdu, to vůbec netuším. Já se hlavně snažil míč dobře trefit. Tím, jak jsem se podíval na pomezního, jestli nemává, jsem zlomky vteřin ztratil. Naštěstí to tam ale spadlo a já jsem hrozně moc rád, že ten gól nám pomohl k vítězství.

Přitom jste už tradičně dostali první gól a prohrávali jste. Jak vám v tu chvíli bylo?

Hrozně. Je to hrozný pocit, naštěstí jsme hodně brzy vyrovnali. Ten gól, co Ivo Táborský dal, nám moc pomohl. Tím jsme se zvedli a myslím, že i bylo vidět, jak jsme ožili. Druhou půli byl zápas už otevřený, my i Jablonec jsme měli nějaké šance. Naštěstí jsme proměnili jen my tu naši a vyhráli jsme.

Byly to ke konci velké nervy? Jablonec sice žádnou vyloženou příležitost v té době neměl, převahu ale jeho hráči měli.

Oni se na konci uchýlili na soustavné nakopávání vysokých míčů dopředu a do vápna a musím říct, že naše obrana tentokráte pracovala velice dobře. A to v čele s Romanem Lengyelem, který nám před týdnem v Teplicích hodně chyběl.

Propočítáváte si, kolik bodů byste na záchranu ještě potřebovali uhrát?

Samozřejmě, že si takové propočty děláme, a to už od podzimu. Jenže všechny ty propočty jsou k ničemu, pokud pak ty klíčové zápasy nezvládneme. My měli tady doma zvládnout především zápas s Příbramí, a když už jsme to nedokázali, tak potom v Teplicích aspoň neprohrát. Naštěstí s Jabloncem jsme to zvládli výborně a hned je to všechno veselejší. Zbraně neskládáme a pokusíme se vyhrát i v dalších zápasech, které před námi ještě jsou. Myslím si, že pokud se odrazíme od dobré defenzívy a povede se nám i nějaký brejk, že můžeme i venku uspět.

Devět zápasů v řadě jste nevyhráli. Zažil jste někdy ve své kariéře tak dlouhou šňůru zápasů bez vítězství?

Těžko říct, rozhodně si na nic podobného nepamatuji. Jediné, co k tomu mohu říct, je snad jen to, že to fakt je hrozně frustrující. Hrajeme fotbal proto, abychom vyhrávali, navíc hrajeme o záchranu, a tak vyhrávat potřebujeme. Ale mohu potvrdit, že když se vyhraje, je to moc hezký pocit. Jsem rád, že to po dlouhé době zase zažívám.

Navíc v zápase s tak silným soupeřem, že? Věřil jste po prohře s Příbramí a debaklu v Teplicích, kdy jste s přímými konkurenty v boji o záchranu v lize neuspěli, že byste mohli porazit třetí Jablonec?

Kdybych nevěřil, tak asi nechodím na tréninky a ani zápasy nehraji… My pořád věříme a do každého zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Teď se to konečně povedlo, byť Jablonec byl těžším soupeřem než Teplice nebo Příbram. Možná ale, že právě to nás vyhecovalo k takovému výkonu, že jsme i tak silného soupeře porazili.

Věříte, že když jste porazili třetí Jablonec, že teď můžete v lize už porazit každého? Třeba i první Plzeň?

Já věřím, že v každém zápase můžeme uspět. Jak jsem říkal, musíme se ale odrazit od podobně kvalitní defenzívy, jakou jsme měli proti Jablonci. Hlavně ale nesmíme dostat nějaký hloupý gól. Jako v Teplicích, kde jsme dostali dva laciné góly, a pak už je těžké s tím něco dělat.

Jablonec byl těžký soupeř, vám ale jistě i tak bylo jasné, že jedině tři body s ním vás vrátí do hry o záchranu. Byla tudíž příprava na Jablonec jiná než obvykle?

Jiná byla v tom, že ve středu naše farma hrála třetí ligu v Písku, takže my prakticky tři dny trénovali v deseti lidech a trenéři se spíš snažili tu přípravu trošku odlehčit, abychom na důležitost zápasu až příliš nemysleli, aby nás to nějak moc nesvazovalo a my šli do zápasu s tím, že ho zvládneme, že na to máme.

V juniorské lize porážky Jihočechů

V dalším kole juniorské ligy se jihočeským mužstvům nedařilo: Dynamo prohrálo na Složišti s Příbramí 1:2, Táborsko jelo z Ml. Boleslavi´s proh­rou 2:4.

DYNAMO – PŘÍBRAM 1:2 (1:0) – V prvním poločase se na Složišti hrál z obou stran útočný fotbal s řadou střeleckých příležitostí a rušnými situacemi před oběma brankami. Oba brankáři, jak domácí Maruška, tak zkušený Rondzik v bráně Příbrami, ale chytali pozorně. Vedoucí gól vstřelil ve 36. minutě ostrou střelou Zeba. Už předtím měl dvě velké možnosti Repa, v koncovce však neuspěl, a před půlí Vaňkovu ránu vyrazil Rondzik a Cihlář pálil vedle. Po vyrovnaném poločase Příbram nečekaně ovládla hru a měla řadu šancí, výsledek ale otočila až díky dvěma ukázkovým individuálním akcím šikovného Šípka. V závěru Petráňův lob Rondzik vyškrábl a Cihlář poté těsně minul zadní tyč.

Branky: 34. Zeba – 59. a 78. Šípek. ŽK: Novotný – Soldát. Diváci: 50. Rozhodčí: Franěk – Mencl, Němec. Dynamo ČB: Maruška – Radouch, Sláma, Čadek, P. Dvořák – Cihlář, Petráň, Zeba, Slavík (67. Novotný), Repa – Vaněk.

ML. BOLESLAV – TÁBORSKO 4:2 (2:0) – Domácí mladíci v silném složení (mj. Rolko, Šírl, Chramosta, Zahustel) za začátku měli hru ve své moci a v půli také vedli 2:0, když ještě dvakrát trefili tyč. V nástupu do druhé půle sice Jihočeši dvěma góly v rozmezí čtyř minut vyrovnali, poté ale Chramosta dvěma góly rozhodl.

Branky: 77. a 88. Chramosta, 14. Zahustel, 32. Horák  – 53. Prášek, 57. Vukadinovič. Rozhodčí: Berka – Blažej, Kubr. Táborsko: Vavřina – Gallo, Král, Holub, Hojdar (70. Kukučka), Hric, Vukadinovič, Prášek, Sazma (84. Žalda), Turek, Muharem.