Mimořádně zajímavou zápletku má zatím vývoj nového ročníku fotbalového krajského přeboru mužů. Po šesti odehraných kolech je hned čtrnáct týmů nahuštěných do rozmezí pouhých tří bodů. O další potřebný mistrovský zisk budou o víkendu bojovat také všichni tři zástupci táborského regionu.

Veselí n/L. – Třeboň

Jiskra vděčí za svůj nástup do čela soutěže dvěma vydařeným domácím zápasům v řadě. Před čtrnácti dny porazila Čkyni 3:1 a o týden později si díky třem vstřeleným brankám poradila i s celkem Vodňan (3:0). K tomuto zisku si Třeboňští řadí ještě kanonádu s Prachaticemi (7:0) a bezbrankovou remízu s Dražicemi. Venku ale zatím úspěšní nebyli a z Jankova i ze Soběslavi si přivezli těsné porážky (0:1, resp. 1:2).

Veselská „Lokotka" přišla v minulém týdnu o svou dosavadní neporazitelnost, navíc se soupeřem, od kterého je jí to nejméně příjemné. Trenér Roman Lukáč ale bez vytáček označil porážku na hřišti soběslavského rivala v poměru 1:2 za zaslouženou. „Domácí nás předčili i v nasazení. Vůbec jsme se nedokázali vyhecovat, nenašel se nikdo, kdo by ostatní vyburcoval. Věřím, že to byl ojedinělý výpadek a hned v sobotním těžkém utkání proti Třeboni se vrátíme k poctivým výkonům," ladí optimistickou notu veselský lodivod.

Jisté je, že pokud aktuálně sedmá Lokomotiva současného lídra tabulky zdolá, dostane ho v našlapaném pořadí pod sebe.

Osek – Soběslav

Právě přemožitel veselského týmu se dnes chystá zaútočit na čtvrtou sezonní výhru v Oseku. A bude to tam mít nesmírně těžké!

Nováček ze Strakonicka sice vyfasoval v minulém týdnu hrozivý šestibrankový debakl v Dražicích (prohrál 2:6), ale na domácím trávníku zatím ani jednou neinkasoval. Po vítězstvích 4:0 nad Sedlicí a 2:0 nad Lažištěm uzavře před zraky svých příznivců bezbrankový smír se silným Jankovem. V tabulce sice sídlí se sedmi body až na 14. místě, ale při již zmiňované situaci v tabulce nemá ani zdaleka důvod k panice.

Soběslavští fotbalisté dva úvodní sezonní duely prohráli, od třetího kola ale marně čekají na dalšího přemožitele. Tři domácí výhry v kombinaci s remízou ve Vodňanech je vynesly k desetibodovému zisku znamenajícímu posun na 5. příčku. Ani aktuální herní pohoda ale není zárukou dalšího přeborového úspěchu, což trenér Rašeliny Milan Škarda varovným tónem hlasu potvrzuje. „Nesmíme nosit nosy nahoře a dál pracovat na tom, abychom odstranili chyby, které nás zatím v sezoně provázejí. V Oseku to bude strašně těžké a bez stoprocentního přístupu to nepůjde," je si vědom trenér soběslavského týmu.

Písek B – Dražice

U Otavy se bude hrát zítra odpoledne šlágr jako hrom! Oba celky se už v minulém soutěžním ročníku řadily k absolutní špičce soutěže, přičemž hosté ji dokonce vyhráli.

Už po šesti kolech této sezony je zřejmé, že ani jedno z mužstev nehodlá jít se svým umístěním „pod laťku". Písecký soubor si zatím vede v domácím prostředí znamenitě a ze tří zápasů vyválčil plný počet bodů při výmluvném skóre 14:3. Také díky tomu hájí svěřenci impulzivního kouče Františka Bicana druhé místo právě před Dražicemi, neboť při rovnosti bodů stihli nastřílet o tři branky víc než jejich zítřejší soupeř.
Pro zkušenou dražickou defenzívu to bude v Písku pořádně náročná zkouška její pevnosti. Obstojí v ní?

Dodejme, že všechny tři zápasy začínají v 16.30 hodin.