Ačkoli bezgólová remíza v přípravném utkání s pražskou Slavií v Benešově bezesporu je pro fotbalisty Dynama nečekaným úspěchem, trenér David Horejš se snažil výsledek hodnotit s chladnou hlavou. Svou spokojeností se však nijak netajil: „V každém případě je to pro nás povzbuzením do další práce," vyzdvihl po zápase pro Deník jižní Čechy.

Chválou na adresu svých svěřenců ale nešetřil: „Zase jsme to rozdělili na dvě jedenáctky a dali jsme šanci všem hráčům, kluci to ale odmakali a podali dobrý výkon. A to nejen v defenzivní činnosti, protože jsme měli i nějaké šance. S přístupem všech hráčů jsme byli spokojeni," chválil trenér Dynama své svěřence.

Výkon Dynama vyzdvihl také trenér ligového mistra: „Budějovice pracovaly, dobře bránily a do ničeho nás nepustily. Z našich hráčů naproti tomu za odvedený výkon přísnější měřítko nikdo nesnese," vraštil čelo Jaroslav Šilhavý. „Byli jsme pomalí, to nás limitovalo. Ale hodnotit své hráče dle tohoto střetnutí nechci, nikdo z nich si vyzdvihnout nezaslouží," dodal ještě.

Slavia přitom do zápasu měla přímo raketový vstup, protože hned po několika úvodních vteřinách se po centru zprava opřel do míče z voleje zcela volný Škoda, jehož dělovka z deseti metrů skončila půl metru nad brankou. vzápětí přestřelil zpoza vápna i Hušbauer.

V tu chvíli by si na konečnou remízu 0:0 nevsadil zřejmě ani ten největší fanoušek Dynama, jehož hráči však poté už favorita až do přestávky do větší šance nepustili. Tým, který čtyři dny předtím ve finále turnaje v S. Ústí s mladíky Táborska měl velké potíže, teď držel krok s mužstvem nabitým hvězdami české ligy.

Svou roli nesporně hrálo i to, že zejména pro mladší hráče Dynama byl zápas se Slavií nesrovnatelně větší motivací než duel s Táborskem. „Samozřejmě, je to Slavia Praha, navíc přišla spousta lidí," zmínil Horejš úctyhodných patnáct set diváků, kteří v Benešově na přípravný zápas Dynama se Slavií přišli. „Jsme rádi, že jsme se s takovým soupeřem mohli utkat. Hlavně ale jsem rád, že jsme předvedli tak kvalitní výkon. Že jsme uhráli i takový výsledek, je třešnička na dortu."

Na dotaz, zda odměnou pro tým nebude volný víkend, trenér týmu s úsměvem zavrtěl hlavou: „To určitě ne, v neděli totiž jedeme na čtyřdenní soustředění do Třeboně a my chceme, hráče dobře připravit. Volna už si užili dost," pousmál se.

Menší odměna nicméně na Horejšovy svěřence asi čeká: „Ve čtvrtek nám odpadá jeden trénink," liboval si stoper Mikuláš Jáša, jenž první půli sváděl na stoperu líté souboje i s ligovým kanonýrem Škodou. „Nebylo to jednoduché, ale gól jsme nedostali, a to je hlavní," hlásil osmnáctiletý mladík.

Pochvaloval si také jeden z těch nejzkušenějších Ivo Táborský: „Bylo to náročné utkání v náročném počasí a s náročným soupeřem. Sice jsme Slavii do větších příležitostí nepouštěli, i tak ale bylo vidět, jak silný tým to je. Byla i pěkná návštěva a pro ty lidi je akorát škoda, že neviděli žádný gól."

Čisté konto v zápase proti mistru ligy je výbornou vizitkou po obranu a oba gólmany Staňka i Křížka, kteří se v půli prostřídali. „Obrana i brankáři zaslouží pochvalu, bylo to ale o obranné hře celého týmu," ocenil Horejš.

Nejen dozadu si ale Jihočeši plnili své úkoly, obstáli i směrem dopředu. „Dařilo se nám kombinovat i držet míč. My věděli, že budeme-li mít zbytečné ztráty, těžko se Slavií něco uhrajeme. Těší mě, že jsme si vytvořili také nějaké šance a že ta jedna z nich byla možná vůbec největší z celého zápasu," měl Horejš jistě na mysli tutovku, kterou po přihrávce dalšího z mladíků Řehoře měl Čavoš, gólman Kovář ho ale vychytal.

„Na druhou stranu Slavia nastřelila dvě břevna, takže remíza je asi spravedlivá," připomněl Horejš dělovky Burena a Musy, které po půli otřásly břevnem za již překonaným Křížkem.