Ačkoliv na Soukeník ve středu přijíždí Prostějov jako už jistý sestupující, trenér Roman Nádvorník ví, že jeho svěřenci k zápasu nesmějí přistoupit lehkovážně. „Tři body potřebujeme, abychom měli pro poslední tři kola trochu klidu a nebyli jsme pod zbytečným tlakem," připomněl, že Táborsko na 11. místě má na předposlední Vítkovice náskok sedmi bodů a ve hře že je ještě dvanáct bodů.
Domácí po třech prohrách jednoznačně půjdou za vítězstvím. „Zápas v Pardubicích se nám vůbec nepovedl, hráli jsme špatně. Vyříkali jsme si to a teď chceme navázat na dobré výkony na baníku a doma s Opavou," plánuje trenér Táborska.
Ten viděl Prostějov dvakrát naživo a dvakrát na videu. „O způsobu hry Prostějova mám přehled. Budu hráče nabádat, aby do zápasu šli naplno, neboť soupeř se v řadě utkání zlomil, až když inkasoval gól.. Do té doby vždy kousal a bojoval. Loni remizoval s Olomoucí, na jaře porazil Sokolov. My na jeho půdě na podzim 3:2 vyhráli až brankou z penalty v 90. minutě," upozornil.
Táborsko čeká už v neděli derby na Střeleckém ostrově s Dynamem ČB a k tomuto utkání chce „jihočeský Sever" odjet už se 34 body na kontě. Dnešní zápas s Prostějovem začne v 17 hodin pod taktovkou rozhodčích Mikysky – Bočka a Horáka. Celý kádr Táborska je zdravý a bez karetního „půstu".

ROZJETÉ PARDUBICE
Dynamo naposledy doma s Vlašimí pro infekční onemocnění v týmu nehrálo, venku o víkendu na hřišti posledního Prostějova výhrou 3:0 splnilo roli favorita. „Těší nás, že jsme to zvládli, taková utkání nebývají jednoduchá," vyzdvihl trenér David Horejš. „Kluky musím pochválit, odehráli zápas výborně, dali tři krásné góly a měli i další šance," podtrhl kouč Dynama.
Ve středu večer čeká Horejšovy svěřence zápas s Pardubicemi, které na jaře uhrály už osmnáct bodů! „Pardubice se na jaře zvedly, posledních sedm utkání v řadě neprohrály a dokázaly obrat o body jak Opavu, tak Baník na jejich hřištích," upozornil trenér Dynama a dodal, že Pardubice mají v týmu řadu zkušených fotbalistů.
Jedním z nich je i Michal Petráň, s deseti góly nejlepší střelec týmu. „Tady navíc určitě bude mít i větší motivaci," připomněl Horejš, že Petráň svého času působil právě i v Č. Budějovicích.
V Prostějově zasáhli do hry i rekonvalescenti Kalod a Kadula. „Potvrdilo se, jak je Ríša Kalod pro tým prospěšný," ocenil Horejš, jenž může počítat i s Wermkem, jemuž vypršel karetní trest. Na marodce jsou Čermák a Novák. „Během dvou týdnů máme pět zápasů, takže zátěž bude nutno rozložit na více hráčů," přemítal Horejš, v sílu týmu ale věří: „Chceme potvrdit výhru zvenku a tři body na jaře urvat konečně už i doma," ujistil.

U OTAVY DOMAŽLICE
Vloženým kolem pokračuje ve středu i III. liga: FC Písek doma změří síly s Domažlicemi (17), béčko Táborska po vítězství v Zápech zkusí uspět i v Převýšově.
O body bude bojovat ve středu i Č. Krumlov, který v divizní dohrávce hostí K. Vary (16).