Hosté před týdnem poslali k Jordánu vizitku v podobě cenné remízy v Třinci. „Ukázalo se, že v našem týmu je něco dobře. Každý takový zápas nás posílí,“ liboval si na klubovém webu trenér Pavel Horváth, jenž chválil své svěřence hlavně za to, že ukázali charakter a sílu. „Prohrávali jsme po chybě a po gólu z penalty. Domácí ještě měli nějaké střely, ale možná překvapivě jsme měli hru pod kontrolou my. Skóre srovnal Petr Glaser z poslední střely na bránu, takže s výsledkem panuje spokojenost. Bod se počítá,“ vyzdvihl Horváth.

V Táboře si Sokolov věří. „Zase hrajeme venku, tentokrát je soupeř v tabulce za námi, a tak uděláme všechno pro to, aby to tak zůstalo i po utkání a aby bodový rozdíl mezi námi zůstal minimálně stejný,“ zdůraznil sokolovský kouč. „Musíme zopakovat výkon z Třince, ale vyvarovat se chyb,“ zná recept k úspěchu Horváth.

Sokolovu budou v Táboře v sobotu chybět hned tři záložníci: Machek pro žluté karty, Hlavatý s Rychnovským si plní reprezentační povinnosti u české dvacítky.

Jenže Česko za týmy U20 a U19 reprezentují i tři hráči Táborska, a to Souček, Blecha a Dudl. „Navíc zraněn je Klusák,“ připomíná absenci dalšího borce trenér Roman Nádvorník, dle něhož půjde samozřejmě o citelné oslabení. „Přesto věřím, že v silách našeho týmu je zápas zvládnout,“ dodal.

Táborsko by chtělo navázat na podzimní vzájemný duel v Sokolově. „Vedli jsme tam 3:1 a za tohoto stavu šel Musiol sám na bránu, gól na 4:1 však nedal a my naopak ve čtvrté minutě nastavení dostali gól na 3:3,“ vrtěl hlavou kouč FCT. „Výkon ze Sokolova bychom rádi doma zopakovali, ale s vítězným koncem pro nás,“ zdůraznil.

Rozhodovat u Jordánu bude trojice sudích Vojkovský – Pochylý, Petřík.

Druholigové Dynamo má o víkendu volno a odložený zápas s Varnsdorfem sehraje doma až ve středu 4. dubna.

Před svými fanoušky se v sobotu představí oba jihočeské třetiligové týmy: Písek hraje s Vyšehradem (10.15), Čížová hostí na svém hřišti Benátky (13.30).

„Očekávám velmi těžký duel s kvalitním soupeřem, který je na pátém místě tabulky,“ respektuje sílu Vyšehradu písecký trenér Rostislav Grossmann, jenž dva roky na Vyšehradě působil. „Do utkání půjdeme s tím, že chceme vybojovat tři body. Rádi bychom odčinili výsledkově nepodařené střetnutí v Benešově a potěšili diváky. Na zápas se velmi těšíme,“ ujistil písecký kouč a dodal, že až na zraněného Bělouška by měl mít tým v plné síle.

V divizi v sobotu hraje Roudné doma s Březovou (15.00) a v krajském derby změří od 15.30 hod. síly Č. Krumlov se Soběslaví, zatímco Jankov se představí též v sobotu odpoledne v Klatovech (15).