Vše má pod patronací 24letý Marek Petráš, který se stará o vše podstatné. A je to logické, protože patří i mezi hlavní tahouny včelnických fotbalistů, kteří budou po ročním účinkování v krajském přeboru v nadcházející sezoně působit v I. A třídě.

„Na projektu Kopeme za fotbal se nám líbí hlavně to, že podporuje týmy od té nejnižší úrovně, to nikdo jiný nedělá. Koukli jsme na internet, zjistili jsme co a jak, a zaregistrovali se. Koupili jsme čtyři sudy piva a za to jsme obdrželi deset fotbalových míčů,“ říká o prvním bonusu.

Nová Včelnice od té doby poctivě navyšuje svůj kredit, ať už vstřelenými góly, zveřejňováním fotografií a videí či nákupem pěnivého moku pro nejrůznější příležitosti, a za to pak od pivovaru Gambrinus čerpá nejrůznější výhody.

„Dostali jsme třeba určitý finanční obnos na dokopnou, získali jsme šály a dresy mužstev z nejvyšší soutěže, což je super. U nás většina fandí Spartě, ale objednávali jsme i dva slávistické dresy,“ tvrdí s úsměvem.

Za největší „výhru“ však považuje možnost odehrát přátelský zápas s účastníkem FORTUNA:LIGY. To je odměna za to, že Včelničtí skončili za uplynulé období ve svém makroregionu na třetím místě.

„Ještě neznáme termín, ale už teď se všichni moc těšíme. Samozřejmě bychom si přáli Spartu, Slavii nebo Plzeň, ale podle toho, kam spadáme, to vypadá na někoho z Moravy. Ovšem Olomouc, Baník či Zlín by rozhodně také špatné nebyly. Asi nebude moc těch, kteří se na této úrovni mohou pochlubit tím, že si zahráli proti někomu z ligy,“ podotkl.

Fotbalisté z Nové Včelnice samozřejmě budou i nadále co nejaktivněji sbírat potřebné body a navyšovat tak svůj kredit, aby se mohli těšit na další odměny v podobě finančních příspěvků, piva, fotbalových předmětů a různých slevových poukazů.

„Rozhodně to stojí za to, doporučuji i dalším klubům, aby se zapojily,“ dodává Marek Petráš.

Oficiální stránky projektu "Kopeme za fotbal"