Rodák ze Strakonic slavil před rokem ještě jako hráč záchranu ve druhé chorvatské lize s Luckem Záhřeb. 
V létě ale přesídlil do německé Fortuny Chemnitz k ligovému dorostu U19, kde pracuje na pozici trenéra brankářů.

V premiérové sezoně se klub ze Saska zachránil ve třetí nejvyšší dorostenecké soutěži a kolo před koncem si český trenér v německých službách vychutnává tréninky bez stresu.

Záchrana v soutěži je bezpochyby úspěch. Jaký byl celý ročník vašima očima?
Hodnotil bych ho určitě pozitivně. Zachránili jsme se, takže sezona byla jednoznačně úspěšná. K týmu jsem přišel loni v srpnu po třech odehraných kolech, kdy měl na kontě jeden bod. Nově zvolený trenér Rene Schneider mi nabídl pozici asistenta u devatenáctky, plus jsem měl trénovat gólmany. Nastolili jsme společnou koncepci, která fungovala.

Co byl podle vás základ 
v úspěšném boji o záchranu?
Jednoznačně post brankáře. Andrej Mykytjuk byl naším nejlepším hráčem po celou sezonu a podržel nás ve spoustě těžkých zápasů. Na podzim jsme dokázali získat osmnáct bodů, což byl klíčový stavební kámen pro jaro. Kolo před koncem soutěže už máme jistotu záchrany a užíváme si to.

Které byly klíčové okamžiky sezony?
Na podzim to byly vítězné zápasy s Lokomotivou Lipsko, Gerou, Falkenau či Kotzingem. Na jaře jsme přidali ke štěstí i srdce a bojovnost. Šli jsme zápas od zápasu za svým cílem. 
V jarní části jsme se potýkali s výsledkovými výpadky, ale v důležitých okamžicích jsme zabrali a v předposledním kole s THSV Berlín uhráli tři body, které znamenaly záchranu.

Nikdy jste se netajil obdivem ke španělské a jihoamerické brankářské škole. Snažíte se některé věci přebírat také do svých tréninkových jednotek?
Jihoamerická a španělská brankářská škola patří 
k absolutní špičce ve světě. Používají nejmodernější metody a realizační týmy tam tvoří především mladí trenéři. Každý den sleduji klidně i šest hodin tréninky z Mexika, Argentiny, Bolívie, Chile, Peru a Španělska. Používají tam věci, které gólmana dělají lepším a odolnějším. Také je momentálně ve světě výrazně větší poptávka po gólmanech 
z těchto zemí než třeba po našich.

Zůstanete v Německu 
i v příští sezoně?
Ne. V Chemnitzu budu ještě do konce května a potom končím. Taková byla 
i dohoda s majitelem klubu. V současné době ještě vedu tréninky gólmanů a po sezoně se poohlédnu po nějakém novém angažmá.